Zobacz temat - [R620]Oprawka żarówki reflektora przedniego ?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620]Oprawka żarówki reflektora przedniego ?

ramzes - Sro Gru 29, 2010 19:19
Temat postu: [R620]Oprawka żarówki reflektora przedniego ?
Witam.
Dość długi czas rozglądam się za oprawkami reflektora do mojego roverka 620 sdi z 96r.
Niestety widzę że zakup takich używek graniczy z cudem, więc będę zmuszony wykombinować coś zastępczego. Obecnie wykręciłem stare pogięte i połamane oprawki i wpasowałem w otwór żarówkę H4. Efekt jest taki że światła niby są ale oświetlają może ze 2 metry przed autem. Proszę o porady jak mogę znaleźć jakiś zamiennik lub naprawić tą usterkę. Oczywiście zakup nowych (używanych) reflektorów za min 200 zł odpada, moje poza oprawkami są praktycznie nówki.

Pozdrawiam.

kasjopea - Sro Gru 29, 2010 19:29

ramzes, a co to za model Rovera "i" ?
Brt - Sro Gru 29, 2010 20:28

w R600 są żarówki H1 więc nie ma szans, żeby działały H4. A nie próbowałeś szukać "anglików" i z nich wydobyć oprawki ?? może takie rozwiazanie będzie ok. Przynajmniej na "chłopski rozum" powinno zadziałać. Żarówki H1 świecą dookólnie, wiec ich obrót nie zmieni kątów świecenia reflektora.

PS. I popraw ten temat wg. zasad :ok: :)

ramzes - Sro Gru 29, 2010 20:55

Z tym modelem [i] to pomyłka. Nie przeczytałem zasad kącika a przy wysyłaniu posta wyskakiwało mi że mam wpisać [i] to wpisałem :) W pomorskim póki co anglika nie trafiłem (nie licząc jednego na szrocie bez światełek) ale sukcesywnie szukam w wolnych chwilach. Żarówki H4 mam obecnie tam wciśnięte, zdemontowałem oprawki od H1 i ogólnie światła działają lecz nie oświetlają drogi.
kotulsky - Czw Sty 20, 2011 20:37

kolego ramzes jeśli chodzi ci o te uchwyty do żarówek co są przykręcone do odblasku reflektora to posiadam takowe na stanie.po kolizji na drugim końcu europy rozbiłem refl. połamane w drobny mak :grin: ale te uchwytki są całe wiec odp jak nadal szukasz.są rzecz jasna europejskie.ale to chyba niema różnicy z anglikiem( może kąt przękręcenia ale wątpie.pisz śmiało.pozdro :>