|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25] tylna wycieraczka nie działa.
chrust - Czw Sty 06, 2011 10:40 Temat postu: [R25] tylna wycieraczka nie działa. Witam. Mam problem, nie działa mi tylna wycieraczka, gdy chce włączyć tą wycieraczkę to słychać ja przekaźnik tyka w bagażniku ale wycieraczka nie działa, kiedyś działała. Kiedyś włączała mi się razem z przednimi, że jak włączyłem przednie to tylna też się włączała. spryskiwacze na tył też nie działają bo wężyk jest gdzieś przerwany i płyn nie dochodzi ale słychać jak włącza się pompka. Dlaczego ta tylna wycieraczka nie działa ? bezpieczniki są ok. przekaźnik tez mi się wydaje w porządku skoro tyka.
leszczu - Czw Sty 06, 2011 10:49
Sprawdź wiązkę tylnej klapy
A jeśli chodzi o wężyk to użyj wyszukiwarki. Tematów sporo było na ten temat.
colin1983 - Czw Sty 06, 2011 13:34
chrust napisał/a: | spryskiwacze na tył też nie działają bo wężyk jest gdzieś przerwany i płyn nie dochodzi ale słychać jak włącza się pompka | sprawdź dotykiem lewy gumowy przewód jak podniesiesz tylną klapę czy go wyczujesz jeśli nie to jest złamany, ale aby mieć pewność czy jest złamany sprawdz czy nie ma wody w kole zapasowym
chrust napisał/a: | Dlaczego ta tylna wycieraczka nie działa ? | możliwe że wiązka jest przetarta jak pisał leszczu19901, też jestem za tym
|
|