|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - [R200] czy 7J na ET 38 spasuje?
memphisto - Sob Sty 08, 2011 21:04 Temat postu: [R200] czy 7J na ET 38 spasuje? Witam jak w temacie. Mam okazję kupić fajne felgi 17" szerokie na 7J czyli tak samo jak te z ZR'a
Ale problem jest taki, że ZR'owe mają et 45 lub jakoś tak a te co mam okazję nabyć, mają ET 38. Wiem, że 15" na ET38 wchodzi i nie ma problemów ale na feldze 6,5J jak sprawa się tutaj ma ?
komentarze, czy wybór 17" jest słuszny, prosze zachować dla siebie, nie o tym ten temat
greg-si - Sob Sty 08, 2011 22:21
Wejdą na pewno ale mogą wystawać poza obrys i obcierać przy skręcaniu kół.
memphisto - Sob Sty 08, 2011 23:10
no właśnie, auto jest nisko ogólnie i nie wiem, czy wyjdą poza obrys a co za tym pójdzie, przy pełnym aucie może obcierać, a to lipna sprawa
Markzo - Nie Sty 09, 2011 13:10
ja w coupe miałem et 40 i były na rowno z nadkolami, moze z 1-2mm do srodka wchodziły, też 7j szerokości 17cali, tylko ja nie miałem jakiejś gleby ale przy amorku i w nadkolach było sporo miejsca
Pływak - Nie Sty 09, 2011 14:52
Wysyp tematów pt. "Czy te felgi będą pasować" czyli nadchodzi wiosna
Niestety R pod względem rozmiaru kół ssie bo jest strasznie mało miejsca w nadkolach i trzeba dobrze dobierać rozmiar. Wystawać mocno nie powinny będzie raczej jak u Markzo na styk z błotnikiem... tylko jest małe ale on miał zapas miejsca między oponą i błotnikiem Ty go nie masz więc będzie przycierać na wybojach ew jak kogoś lub coś wsadzisz na tylną kanapę. Najlepiej poproś kogoś z ZR i ori 17" aby zapakował kogoś na tylna kanapę i sprawdził ile jest miejsca między opona , a błotnikiem...
dobryziom - Nie Sty 09, 2011 17:02 Temat postu: Re: [R200] czy 7J na ET 38 spasuje? u mnie jest obniżony zawias oraz felgi 17/7 z ET38 nie obciera ani przód ani tył... co do wystawiania poza obrys jest to praktycznie niewidoczne...
Pływak - Nie Sty 09, 2011 17:54
Używasz tylnej kanapy? U mnie przy 2 osobach na tyle koło już było tak nisko, że gdybym miał szersze felgi albo mniejsze ET o oponę pewnie od góry opierał by się błotnik
dobryziom - Nie Sty 09, 2011 18:11
czasem jaka torba tam leży heheh ogólnie nie ale zdarzyło się że ktoś tam siedział... zawias jest na tyle sztywny że raczej nie ma możliwości obcierania.
|
|