Zobacz temat - [R214] przepustnica problem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214] przepustnica problem

Gucjan - Wto Sty 11, 2011 14:31
Temat postu: [R214] przepustnica problem
Posiadam przepustnice od poloneza 1.4 16V i jest taki problem ze nie mam potencjometru. I pytanie czy od czegos innego sie nadaje ?
slax - Wto Sty 11, 2011 15:12

jeśli planujesz ja zamontować u siebie, to możesz użyć TPS`a z tej plastikowej, jest identyczny
Gucjan - Wto Sty 11, 2011 15:54

no własnie nie jest taki sam bo w tej przepustnicy co ja ma i to co widac na zdjeciu to jest ten bolec okrągły i on prawie wogole nie wystaje a ten co ja mam w swojej starej plastikowej to TPS jest taki połokrągły i w niego wchodzi bolec wystający z przepustnicy..
leszczu - Wto Sty 11, 2011 15:55

Oj chyba Gucjan, szukaj drugiej przepustnicy. :/
Gucjan - Wto Sty 11, 2011 16:15

no własnie nie wiem, znalazłem temat atu_rover jak on przerabiał. A i nawet nie moge nigdzie znalesc jak ten TPS wyglada i jak on jest obsadzony.
spider666 - Czw Sty 13, 2011 13:48

są widoczne otworki na występach po obu stronach tej złotej blaszki. tam przykręcasz TPS wystającą stroną do dołu.
slax - Czw Sty 13, 2011 14:54

spider666, masz rację, tylko zauważ że faktycznie ten trzpień po środku powinien być dłuższy, i o to się rozchodzi. Może by tam przykleić jakiś kawałek śruby/pręta z odpowiednim frezem tak żeby pasował do czujnika. Sam Czujnik bardzo lekko "chodzi" myślę ze jak byś jakimś dwuskładnikowym klejem przykleił np. poksipol to dało by radę
Gucjan - Czw Sty 13, 2011 17:38

no własnie tak zrobiłem ze uciołem ten trzpien od starej przepustnicy i przykleiłem zobaczymy czy sie bedzie trzymało. Tylko czy ten potencjometr bedzie dobrze chodził
slax - Czw Sty 13, 2011 17:43

Potencjometr możesz sobie ustawić, musisz rozwiercić otwory w tej plastikowej obudowie i wtedy masz małą regulację, ja tak sobie regulowałem właśnie tutaj http://forum.roverki.eu/v...er=asc&start=20 masz jak go ustawić
Gucjan - Pią Sty 14, 2011 11:27

Dzieki wszystkim za pomoc ale udalo mi sie rozwiązac problem brakującego potencjometru. Po małych przeróbkach nadał sie ten od plastikowej przepustnicy.