|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r200] nie da się otworzyć korka wlewu paliwa
toxx - Pon Sty 24, 2011 21:06 Temat postu: [r200] nie da się otworzyć korka wlewu paliwa Witam serdecznie podjeżdżam dziś na stację wkładam kluczyk w korek paliwa i nie da się przekręcić kluczyka aby go otworzyć może ktoś miał taki problem albo ma pomysł jak go otworzyć? dziękuje
imejdz - Pon Sty 24, 2011 21:17
zamarzł?
http://forum.roverki.eu/v...ht=wlewu+paliwa
BayHarborButche - Pon Sty 24, 2011 21:21
może zamarzł? jeżeli tak to popsikaj czymś do zamka albo nagrzej kluczyk zapalniczką i włóż do zamka i tak do skutku, ja tak miałem
toxx - Pon Sty 24, 2011 21:22
wydaje mi się że to nie jest problem zamarznięcia kluczyk nie wchodzi do końca nie chce się kręcić a korek trochę odstaje biorąc ręką odchodzi trochę ale otworzyć się nie da
imejdz - Pon Sty 24, 2011 21:41
a korek nie jest przypadkiem dwuczęściowy? co może sprawiać wrażenie że odchodzi jak go odciągasz ręką... (zewnętrzna część odchodzi a reszta siedzi ciasno na wlewie)
jak źle mówię to poprawcie bo nie chce mi się do garażu schodzić już...
edit:
z ciekawości jednak poszedłem do garażu i u mnie też da rade go lekko odciągnąć(tak że sie aż rozszczelnia [jest psst]) ale ściągnąć się nie da. Samochód trzymasz w garażu czy pod chmurką?
toxx - Pon Sty 24, 2011 21:57
roverek stoi na dworzu cały czas od nowości zresztą .
bandieta - Wto Sty 25, 2011 10:06
Nie masz co odciągać korka bo go wyrwiesz i spier.. zepsujesz na amen.
Ja walczylem kiedys jak zamarzlo z odmrazaczem, podgrzewaniem klucza, suszarka nawet to podgrzewalem ... deremny trud.
Wez plaski waski srubokret i musisz rozbroic zamek ...
1) zdejmij metalowe kolko (zaślepka zamka)
2) potem musisz wudlubac zapadka po zapadce
3) wyjac mechanizm i albo poskladac albo kupic nowy korek, ale jak wydlubiesz zapadki to przynajmniej bedziesz mogl zatankowac
korek mozesz kupic uzywany z kluczykiem albo zamiennik bez
imejdz - Wto Sty 25, 2011 17:29
ja bym jednak przed zniszczeniem próbował go rozmrozić jeśli zamarzł, jakiś czas temu był wątek o tym (nie mogę znaleźć) i się udało kilku osobom wiec próbuj;)
popcat - Pią Sty 28, 2011 08:42
ja mialem taki problem, rowniez nie dalo sie odkrecic korka z paliwa, kluczyk wogole sie nie krecil ale popsikalem WD40 i dziala.
toxx - Pią Sty 28, 2011 10:30
Problem rozwiązany zrobiłem tak jak mówił 'bandieta' rozłożyłem zamek korka praktycznie na części pobawiłem się trochę przy tym złożyłem i działa.
|
|