|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Forum i WWW - Forum ROVERki.pl w wersji LITE - dla telefonów komórkowych
MaReK - Czw Sty 27, 2011 03:09 Temat postu: Forum ROVERki.pl w wersji LITE - dla telefonów komórkowych Wczoraj, kolega alexi natchnął mnie na zrobienie wersji okrojonej forum (tzw. LITE)
na potrzeby urządzeń mobilnych, m.in. telefonów komórkowych.
Wersja okrojona pozbawiona jest zbędnej grafiki (także ShouBoxa).
Na dole strony głównej forum jest przycisk "Wersja Lite - telefony komórkowe" lub
"Wersja pełna" w zależności, która jest w danej chwili użytkowana.
System sam orientuje się co go odwiedza i z automatu dopasowuje wersję.
Można na chwilę przełączyć się z wersji LITE na wersję pełną, ale
po zmianie pozycji na forum, system przełączy ją z powrotem.
Zatem jeśli ktoś potrzebuje się dostać do SB, może kliknąć na głównej stronie
przycisk "Wersja pełna" i pisać w SB, które i tak nie bardzo sobie radzi z urządzeniami
mobilnymi.
Jeśli jakieś mobilne urządzenie nie znajduje się na liście trzeba będzie ręcznie się przełączyć na wersję LITE.
Sprawdzałem osobiście i nawet da się to użytkować.
Transfer jest prawie zerowy i łatwiej się poruszać.
Za całością na pewno przemawia szybkość dostępu do informacji w postach.
Pozdrawiam,
dzelo23 - Czw Sty 27, 2011 08:53
Ja korzystając z telefonu przeglądam forum już od dłuższego czasu, telefon to nokia e51 z symbianem s60 chyba, do tego opera mobile i działa to całkiem całkiem. Wersja litle to świetny pomysł i myślę że jeszcze bardziej ułatwi dostęp do informacji szczególnie w sytuacjach nagłych gdzieś w trasie.
imejdz - Czw Sty 27, 2011 09:43
w końcu ktoś pomyślał o komórkowcach Często odwiedzam forum przez telefon także mi to na rękę (nokia n95-8gb+opera)
leszczu - Czw Sty 27, 2011 12:03
Bardzo dobry pomysł. Również często odwiedzam moją ulubiona stronę telefonem.
MaReK - Czw Sty 27, 2011 15:21
No to widzicie
Piweczko dla alexi
A mnie nurtuje pytanie, czy Wam "komórkowcom" działa to od razu, bez problemu, czy są jakieś przeszkody ?
Pozdrawiam,
dzelo23 - Pią Sty 28, 2011 08:07
Mi wszystko działało dobrze nawet na operze mini 4.2 aż do czasu zmiany sb na ten ajax czy cóś , wtedy do akcji weszła opera mobile a z wersją litle jeszcze nie miałem problemów.
hvil - Pią Sty 28, 2011 08:13
Marku ja na telefonie używam shout boxa bardzo często! Nie zabieraj go:P
MaReK - Pią Sty 28, 2011 09:00
Ale ja go nie zabrałem
W wersji Lite nie ma obsługi javy, jednak wystarczy sobie na głównej stronie przełączyć na pełną wersję i SB będzie jak dotychczas.
hvil - Pią Sty 28, 2011 09:13
dziex:D
leszczu - Pią Sty 28, 2011 16:37
Dzisiaj testowałem i wszystko pięknie śmiga.
Jeszcze raz dzięki za tą modyfikacje.
Alexi - Pią Sty 28, 2011 22:20
Cytat: | Piweczko dla alexi |
O nie nie nie nie piweczko dla MaRkA. Ja tylko napisałem "szkoda że nie ma wersji Lite forum" a on napisał że już wziął się do roboty. Co by było gdyby nie MaReK
|
|