Zobacz temat - [R200] Odpalanie i obroty

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Odpalanie i obroty

Skwarson - Czw Sty 27, 2011 22:59
Temat postu: [R200] Odpalanie i obroty
Witam. Jestem po wymianie sprzęgła, stacyjki oraz skrzyneczek od imobilajzera, centralnego i alarmu i zamków bo zgubione były ostatnie kluczyki z pilotem... po złożeniu wszystkiego okazało się że jest problem, autko postawione było na chodzie a chcąc je teraz odpalić robi tylko "bruum" i gaśnie... można go kręcić kręcić i nie odpali, lecz gdy da mu się chwile spokoju i po minutce dwóch znowu się zakręci to znowu zagada i zgaśnie... skąd może to wynikać?? mniemam że to może być problem z benzyną że nie puszczają wtryski, świece czyściłem i w ogóle i nic, ciągle tak samo... czy imobilajzer ma jakieś zabezpieczenia na wtryskach?? prooszę o pomoc bo już nie mam sił do tego autka :( a taka chęć pojeździć :( dodam że 2 wsie na holu na dwójce był ciągnięty i nawet dymka nie puścił :/ Pozdrawiam
colin1983 - Pią Sty 28, 2011 07:32

Skwarson napisał/a:
:( a taka chęć pojeździć :( dodam że 2 wsie na holu na dwójce był ciągnięty i nawet dymka nie puścił :/ Pozdrawiam
możliwe że pasek rozrządu przeskoczył podczas próby odpalania na hol
radomraptile - Pon Sty 31, 2011 22:49

sprawdz silniczek krokowy ,badz palec. (moze nie dostawac iskry)
Adrian - Wto Lut 01, 2011 16:35

Zresetuj nastawy przepustnicy. Kluczyk w pozycję II i wtedy pięć razy gaz do oporu. Powinieneś spod maski usłyszeć wtedy pracę silniczka krokowego.
polofix - Wto Lut 01, 2011 16:45

silniczek jak by byl uszkodzony to i tak by samochod odpalil.gasl by albo mial za wysokie obroty. tutaj bedzie cos innego. sprawdz czy to paliwo czy iskra.
Adrian - Wto Lut 01, 2011 18:43

No właśnie. To może być problem z pompą paliwa. Tylko dziwne, że zbiegło się to czasowo z wymianą kompa i immo...