Zobacz temat - Jak zakochałem się w BMW.

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - Jak zakochałem się w BMW.

Jugol - Pon Sty 31, 2011 04:54
Temat postu: Jak zakochałem się w BMW.
Wracając w sobotę z pracy, w lekkiej mgle dojechałem do zadku pewnego autka, im byłem bliżej niego, tym bardziej nurtowało mnie pytanie: Co to jest?? A było to to:

http://www.google.pl/imgr...BCMGBswazgLnyDQ

...tylko kolorek miał czarny- cudoooo :mniam:

azer - Pon Sty 31, 2011 06:21

hmm sory za zgryźliwość z rana po 4 godzinach snu, ale czy to takie interesujące że zobaczyłeś jakieś bmw na drodzę?

słowo 'jakies' nie jest przypadkowe...

0L0 - Pon Sty 31, 2011 08:48

Toż to "szóstka"... ja bym zrozumiał MG ZT260 z podwójnym wydechem i pięknym bulgotem, ale BMW? ;)
sobrus - Pon Sty 31, 2011 08:51

Widziałem takie czarne BMW. Ale większe wrażenie robiła jego kierowniczka ;)
hvil - Pon Sty 31, 2011 08:55

bmw jakich wiele:)
Pawkaz - Pon Sty 31, 2011 08:59

Szczerze mowiac to coraz czesciej mam tak, ze jak producent robi kolejna generacje danego modelu to mniej mi sie ona podoba od starszej.Nie lubie samochodow naszpicowanych elektryka, z wbudowana fabrycznie nawigacja, z systemem parkowania itp
sobrus - Pon Sty 31, 2011 09:03

Pawkaz napisał/a:
Szczerze mowiac to coraz czesciej mam tak, ze jak producent robi kolejna generacje danego modelu to mniej mi sie ona podoba od starszej

Ja zawsze tak miałem.

tronsek - Pon Sty 31, 2011 11:33

Pawkaz napisał/a:
Nie lubie samochodow naszpicowanych elektryka, z wbudowana fabrycznie nawigacja, z systemem parkowania itp
Ja również. Te wszystkie systemy, ułatwienia i inne gadżety, odbierają frajdę z prowadzenia auta.
slax - Pon Sty 31, 2011 11:35

mnie się nowe bmki w ogóle nie widzą, a fe... dużo bardziej podobają mi się autka z lat 90'tych
hvil - Pon Sty 31, 2011 11:35

mnie osobiscie moja 75 irytuje:P wole mazda mx3 93 rok:D wiem do czego kazdy kabelek, polowe rzeczy mozna wywalić i nawet nie zajęknie się a tutaj... czepisz sie najmniejszej pierdoly to nie odpali za kare:P
bociannielot - Pon Sty 31, 2011 11:41

Czy się podoba/nie podoba - z innej beczki trochę - na forum v40 koleś pisał o m5 swojego znajomego - fura za pół miliona, padł wirnik w pompie paliwa - łopatki z plastiku się popsuły po 100000KM nosz WTF? mam 205kkm i bóg wie ile w pamięci a mój samochód kosztował ułamek tej kwoty (jeszcze raz: PÓŁ MILONA :shock: ) a jestem pewien że takiego badziewia mi nie wstawili jak tam :!: Myślę że większość z was może być bardziej pewna swoich nie najmłodszych już roverów/MG niż właściciele nowych be em wu. Świat (motoryzacji) schodzi na psy :???: .
slax - Pon Sty 31, 2011 11:53

bociannielot napisał/a:
Myślę że większość z was może być bardziej pewna swoich nie najmłodszych już roverów/MG niż właściciele nowych be em wu. Świat (motoryzacji) schodzi na psy
Święta prawda
Jugol - Pon Sty 31, 2011 14:32

...a mi się jego zadek bardzo spodobał ;p
Zukowaty - Pon Sty 31, 2011 14:40

hvil napisał/a:
bmw jakich wiele:)

Hvil a gdzie u Ciebie jeździ tyle 6stek? Co by nie mówić jest na czym oko zawiesić...i nie jest to "jakieś" BMW tylko seria 6.

Jugol - Pon Sty 31, 2011 14:46

Zukowaty napisał/a:
Hvil a gdzie u Ciebie jeździ tyle 6stek? Co by nie mówić jest na czym oko zawiesić...i nie jest to "jakieś" BMW tylko seria 6

...o to samo miałem zapytać, w końcu od jesieni ub. roku dopiero na rynku jest, ale w Lublinie może jest ich tyle co u mnie Fordów np. ;)

Oskar - Pon Sty 31, 2011 14:46

Auta nowe są robione tak żeby nie były zbyt trwałe, tak by klient kupił następny po 5-7 latach.
Jugol - Pon Sty 31, 2011 14:52

Napisał, se człek , że mu się dupa BMW 6 spodobała, a oni od razu, że to, że tamto. Po pierwsze takie cudo jest poza moim i większości z nas zasięgiem. A po drugie Ci co je kupują mają w dupie, że po 5-7 latach zacznie się sypać- kupują znów nowe :taa:
hvil - Pon Sty 31, 2011 14:57

akurat właśnie 6 jakoś szybko się zapełniło używanych z niemczurni, łatwiej o nią jak o nowa porządną 7:D
Jugol - Pon Sty 31, 2011 14:59

hvil, to w bogatym regionie mieszkasz :taa: , czyli u nas na Dolnym Ślunsku widać bida, bo ja spotkałem ją po raz pierwszy i na obcych blachach.
bociannielot - Pon Sty 31, 2011 15:04

Zukowaty napisał/a:
Hvil a gdzie u Ciebie jeździ tyle 6stek? Co by nie mówić jest na czym oko zawiesić...i nie jest to "jakieś" BMW tylko seria 6.
No nie no u siebie tez już kilka sztuk widziałem, w odróżnieniu od np MG ZS, którego tylko jedna sztuka się po okolicy buja :mrgreen: .
A co do serii 6, to dla mnie skończyła się ona razem z latami '90 :wink: . Pierwsze szóstki były po prostu przepiękne :wink: .

Pływak - Pon Sty 31, 2011 15:07

bociannielot, znam kilka osób z takim podejściem i do dzisiaj się kulają starymi samochodami... nowszego auta nie kupią bo się psuje :lol: Jak bym miał pół bańki na M5 to miał bym gdzieś, ze rozsypie się wirnik w pompie bo złotówki zostawione w ASO są nam rekompensowane przez wrażenia z jazdy, których z całym szacunkiem ale w R o leciwej konstrukcji nie doświadczysz. Po za tym 100Kkm w M5 to sporo bo mało kto używa auta codziennie więc obstawiam, że już miało ładnych parę lat...

Co do autka fajne ale zdecydowanie wolał bym Audi S5/RS5 :D

hvil - Pon Sty 31, 2011 15:22

bociannielot, powiem CI ze na lublinie jak teraz zanalizowalem na ulicy nie garazowane wiem gdzie 3 takie 6tki stoją a zs'a tylko jednego widzialem:-P i to dawno ale piekny byl:) szeroki i skrzelowy:) szkoda ze na forumie nie bywa.

[ Dodano: Pon Sty 31, 2011 15:22 ]
P.s. A idzcie z tymi helmut wozami!:P

Perez - Pon Sty 31, 2011 15:26

Ja wole 100 razy bardziej 5 z tych lat, bo lepiej idzie i praktyczniejsza.
Ale BMW ma to do siebie (przynajmniej w Warszawie), ze szybko sie odkochujesz :(
Sam tego doswiadczylem, policja nie daje zyc :/ Kolega jezdzil e36, e46, teraz jezdzi X5 i tez ciagle kipisz auta, ja moja 5 pogonilem po miesiacu i jeszcze prawo jazdy zabrali :(

Jugol - Pon Sty 31, 2011 15:38

Perez coś w tym jest, mnie zatrzymano raz za przekr. pręd. i raz jak była akcja trzeźwość, a tak luz, ale koledzy co się wożą BMkami, to non stop opowiadają o swoich spotkaniach z niebieskobiałymi ludkami.
bociannielot - Pon Sty 31, 2011 15:40

Pływak napisał/a:
bociannielot, znam kilka osób z takim podejściem i do dzisiaj się kulają starymi samochodami... nowszego auta nie kupią bo się psuje
nie popadajmy w skrajności :ok: . Poza tym m5 to wciąż praktyczny i wygodny sedan - więc auto dla prezesa np, kiedyś taką prezesową 6-cio letnia furą jechałem i miała grubo powyżej 250 tys. dokładnie nie pamiętam. Jak ktoś kupuje m5-kę to nie po to by w garażu stała :wink:
hvil - Pon Sty 31, 2011 15:42

bo w Polsce niestety nadal panuje przekonanie ze do umowy kupna bmw załączają dres i kupon na darmowego fryzjera na zero:)

Osobiście średnio lubię tę markę, ale przeciwnym jest wszelakim uogólnieniom.:)

Perez - Pon Sty 31, 2011 15:53

BMW sie bardzo dobrze jezdzi, fajny dzwiek silnika i ogolnie auto mi przypadlo do gustu, ale znienawidzilem po miesiacu.
dobryziom - Pon Sty 31, 2011 16:07

jak tam bym nie pogardził nową 6

chociaż kiedyś bylem zafascynowany starą 635 Alpine

bociannielot - Pon Sty 31, 2011 16:12

dobryziom napisał/a:
chociaż kiedyś bylem zafascynowany starą 635 Alpine
i to miałem właśnie na myśli - niech ktoś mi powie ze nie była przekozacka :grin: .
slax - Pon Sty 31, 2011 16:17

mnie się bardziej podoba ta stara, ale może jestem dziwak
Yog-Sothoth - Pon Sty 31, 2011 16:45

Heh jechałem niedawno za taką bmką w Warszawie i właśnie tyłek mi się w niej nie podoba :)
Odnośnie trwałości to niestety wszystkie dobre marki chyba tną koszty z różnych powodów, dlatego prywatnie bujam się moją 800-tką i ni cholery nie narzekam :cool:

apples - Pon Sty 31, 2011 19:13

Jugol i tak tym się jeździ. :wink:

sobrus - Wto Lut 01, 2011 09:01

Znowu temat o BMW.
Niestety bezmyślni kierowcy starych E34 robią tej marce wielką krzywdę.
Bez uogólniania oczywiście, ale właśnie ten model upodobali sobie wariaci. W niedziele takie czarne BMW o mało nie spowodowało wypadku na Racławickich w Lublinie, bo zechciało sobie driftować w środku miasta.

Brat ma E36 i policjanci jak do tej pory nie wykazywali "wrogości", a nawet przeciwnie.
BMW nowe mi sie nie podobają E90 jest OK, ale reszta jest średnia. "bangle butt" mi nie podchodzi. Za najładniejsze modele uważam E46, E39 i E38. E36 nie we wszystkich kolorach wygląda już dobrze (trzeba maskować kanty ;) ).

W stylistyce idą IMO w złym kierunku. Coraz większe nerki, coraz mniejsze światła. I przestaja się wyróżniać. To sie dobrze nie skończy :)
Częściowo to "zasługa" innych marek, bo zaczynają stylizować auta na BMW (pewnie dlatego ze sie dobrze sprzedaje). Coraz więcej aut ma np. charakterystyczny dla BMW "hoffmeister kink" (accord, insignia, avensis, passat b7, octavia, superb i wiele innych)

Z 15 lat temu oprócz BMW chyba tylko R400 i Nissan Primera miały takie coś.

Spójrzcie na Opla Insignia. Bardziej wygląda na BMW niż na Opla... :rotfl:
http://www.kierowcavip.pl...-insignia-1.jpg