Zobacz temat - Błąd kodowania zawartości

Forum Klubu ROVERki.pl

Forum i WWW - Błąd kodowania zawartości

claudii - Pon Sty 31, 2011 08:03
Temat postu: Błąd kodowania zawartości
przy próbie opublikowania tematu wyskoczyła mi strona:

"Błąd kodowania zawartości
Otwierana strona nie może zostać wyświetlona, ponieważ używa nieprawidłowych lub nieobsługiwanych metod kompresji.

* Należy poinformować właścicieli witryny o tym problemie."

Więc informuję :)

Post który pisałam pojawił się na forum.

edit: przy tyn poście też mi to wyskoczyło.

colin1983 - Pon Sty 31, 2011 09:32

To samo u mnie wyskakuje
MaReK - Pon Sty 31, 2011 11:20

Już powinno być okej.
Metoda kompresji "gzip" z nowymi ustawieniami dystrybucji oprogramowania nie chce prawidłowo funkcjonować.

Pozdrawiam,

Pawkaz - Pon Sty 31, 2011 12:47

Co do problemow z forum to ja ostatnio mialem problem z zalogowaniem-po wpisaniu loginu i hasla pojawial mi sie komunikat : Could not open socket
Naszczescie szybko to ustapilo

MaReK - Pon Sty 31, 2011 13:06

trafiłeś w moment (sobota - niedziela) kiedy forum nie działało.
Potem działało, albo było wyłączone dla zalogowania się.
Albo trafiłeś na moment, kiedy jedna z usług się np. restartowała.

Pawkaz - Pon Sty 31, 2011 13:09

Mialo to miejsce w czwartek albo w piatek-w weekend mialem inne komunikaty ;) ale dobrze jest jak jest
MaReK - Pon Sty 31, 2011 14:05

Wtedy było to zapewne związane z "niewydolnością sprzętową".
faecd - Pon Sty 31, 2011 21:21

Kolejny problem dotyczy mozliwosci uploadu nowego avatara, zmiany danych w profilu...klikam wyslij a tu biale pole i informacja "Zakonczono" w dolnym lewym rogu Firefoxa :/ oczywiscie nic sie nie uaktualnilo.

Podobnie wczoraj wysylajac wiadomosci pw po kliknieciu wyskakiwal jakis error, na szczescie wiadomosci dochodily, lecz moj rozmowca przez to 4-5 razy wyslal mi ta sama wiadomosc bo nie byl pewny czy wiadomosc doszla :/

MaReK - Pon Sty 31, 2011 21:36

faecd napisał/a:
Kolejny problem dotyczy mozliwosci uploadu nowego avatara, zmiany danych w profilu...klikam wyslij a tu biale pole i informacja "Zakonczono" w dolnym lewym rogu Firefoxa :/ oczywiscie nic sie nie uaktualnilo.

Przyznaję. Funkcje rejestracji, zmiany w profilu były niemożliwe.
Teraz powinno być okej.

faecd napisał/a:
Podobnie wczoraj wysylajac wiadomosci pw po kliknieciu wyskakiwal jakis error, na szczescie wiadomosci dochodily, lecz moj rozmowca przez to 4-5 razy wyslal mi ta sama wiadomosc bo nie byl pewny czy wiadomosc doszla :/

To jest to, o czym pisze claudii - błąd kodowania, a dokładnie kompresji gzip.

Pozdrawiam,

Pływak - Pon Sty 31, 2011 22:23

Nie wiedziałem gdzie to zgłosić więc pisze tutaj :mrgreen: Nie bangla wyświetlanie wszystkich postów użytkownika w profilu, wyświetla pustą stronę....

EDIT: Teraz klikam i znów działa, a przed chwilą na kilku użytkownikach sprawdzałem i biała strona była O_o

MaReK - Wto Lut 01, 2011 00:08

Dla użytkowników wyszukiwarka działa prawidłowo.
Pływak najprawdopodobniej trafiłeś na moment podmieniania pliku odpowiedzialnego za wyszukiwanie postów - stąd biała karta.