|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Forum i WWW - Błąd kodowania zawartości
claudii - Pon Sty 31, 2011 08:03 Temat postu: Błąd kodowania zawartości przy próbie opublikowania tematu wyskoczyła mi strona:
"Błąd kodowania zawartości
Otwierana strona nie może zostać wyświetlona, ponieważ używa nieprawidłowych lub nieobsługiwanych metod kompresji.
* Należy poinformować właścicieli witryny o tym problemie."
Więc informuję
Post który pisałam pojawił się na forum.
edit: przy tyn poście też mi to wyskoczyło.
colin1983 - Pon Sty 31, 2011 09:32
To samo u mnie wyskakuje
MaReK - Pon Sty 31, 2011 11:20
Już powinno być okej.
Metoda kompresji "gzip" z nowymi ustawieniami dystrybucji oprogramowania nie chce prawidłowo funkcjonować.
Pozdrawiam,
Pawkaz - Pon Sty 31, 2011 12:47
Co do problemow z forum to ja ostatnio mialem problem z zalogowaniem-po wpisaniu loginu i hasla pojawial mi sie komunikat : Could not open socket
Naszczescie szybko to ustapilo
MaReK - Pon Sty 31, 2011 13:06
trafiłeś w moment (sobota - niedziela) kiedy forum nie działało.
Potem działało, albo było wyłączone dla zalogowania się.
Albo trafiłeś na moment, kiedy jedna z usług się np. restartowała.
Pawkaz - Pon Sty 31, 2011 13:09
Mialo to miejsce w czwartek albo w piatek-w weekend mialem inne komunikaty ale dobrze jest jak jest
MaReK - Pon Sty 31, 2011 14:05
Wtedy było to zapewne związane z "niewydolnością sprzętową".
faecd - Pon Sty 31, 2011 21:21
Kolejny problem dotyczy mozliwosci uploadu nowego avatara, zmiany danych w profilu...klikam wyslij a tu biale pole i informacja "Zakonczono" w dolnym lewym rogu Firefoxa oczywiscie nic sie nie uaktualnilo.
Podobnie wczoraj wysylajac wiadomosci pw po kliknieciu wyskakiwal jakis error, na szczescie wiadomosci dochodily, lecz moj rozmowca przez to 4-5 razy wyslal mi ta sama wiadomosc bo nie byl pewny czy wiadomosc doszla
MaReK - Pon Sty 31, 2011 21:36
faecd napisał/a: | Kolejny problem dotyczy mozliwosci uploadu nowego avatara, zmiany danych w profilu...klikam wyslij a tu biale pole i informacja "Zakonczono" w dolnym lewym rogu Firefoxa oczywiscie nic sie nie uaktualnilo. |
Przyznaję. Funkcje rejestracji, zmiany w profilu były niemożliwe.
Teraz powinno być okej.
faecd napisał/a: | Podobnie wczoraj wysylajac wiadomosci pw po kliknieciu wyskakiwal jakis error, na szczescie wiadomosci dochodily, lecz moj rozmowca przez to 4-5 razy wyslal mi ta sama wiadomosc bo nie byl pewny czy wiadomosc doszla |
To jest to, o czym pisze claudii - błąd kodowania, a dokładnie kompresji gzip.
Pozdrawiam,
Pływak - Pon Sty 31, 2011 22:23
Nie wiedziałem gdzie to zgłosić więc pisze tutaj Nie bangla wyświetlanie wszystkich postów użytkownika w profilu, wyświetla pustą stronę....
EDIT: Teraz klikam i znów działa, a przed chwilą na kilku użytkownikach sprawdzałem i biała strona była O_o
MaReK - Wto Lut 01, 2011 00:08
Dla użytkowników wyszukiwarka działa prawidłowo.
Pływak najprawdopodobniej trafiłeś na moment podmieniania pliku odpowiedzialnego za wyszukiwanie postów - stąd biała karta.
|
|