|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
MGF i MG TF - [MG TF] 1.8 VVC, wymiana uszczelki pod głowicą
fotaa69 - Pią Lut 04, 2011 15:34 Temat postu: [MG TF] 1.8 VVC, wymiana uszczelki pod głowicą Witam,
Pękła mi uszczelka pod głowicą, czy konieczne jest wyciągnięcie silnika, żeby ją wymienić?
Czy ustawię rozrząd bez wyciągania silnika?
Proszę o odpowiedź, sprawa pilna
Mad - Pią Lut 04, 2011 17:34
odpinasz dach od srodka (z tyłu takie klamry), otwierasz go od tyłu, zdejmujesz wszystko, odrecasz tą płyte i masz dostep do silnika od góry, powinno wszystko grać
fotaa69 - Sob Lut 05, 2011 00:04
Wiem doszłem juz do silnika tym sposobem zadzwonilem do mechanika i przyjechal . Powiedział ze musi byc wyciagniety silnik bo nie dojdzie do ustawienia rozrzadu jak wyciagnie glowiece . teraz nie wiem czy nie chce mnie naciagnac na kase pewnie a moze ma racje
Mad - Sob Lut 05, 2011 00:49
Poczekaj jeszcze chwile, Łukasz u siebie robi rozrzad to Ci powie, ja tez sprobuje sie dowiedziec, ale nie wydaje mi sie, moze trzeba zmienic mechanika
flapjck1 - Sob Lut 05, 2011 01:33
wykonalne bez wyciagania silnika, widzialem na youtube filmik z takiej operacji, fakt ze potrzeba dwoch par rak do tego
fotaa69 - Sob Lut 05, 2011 09:10
Okej dzieki
lukasz07 - Sob Lut 05, 2011 10:05
Do zrobienia rozrzadu nie trzeba wyciągać silnika. Ja wymieniam sprzeglo rozrzad, uszczelke pod kolektorem i wszystkie operacje wykonalne są bez wyjecia silnika, jednak jest to pracochłonne.
KAMA - Nie Kwi 03, 2011 17:24
Nie trzeba wywalac wcale silnika, po co sie narabiac niepotrzebnie. Wszystko mozna zrobic wystarczy pomyslec, i zalatwic sposobem. Ja po zrobieniu uszczelki myslalam ze zle ustawilam rozrzad bo nie chcial palic, okazala sie bzdura. Zalane swiece w p...u. A ustawialam 4x i za kazdym razem dobrze.
Radze zmienic mechanika, bo ten chyba OKA nie ma
Pozdr.
|
|