Zobacz temat - [R220 SDi] Problem ze skrzyną biegów

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R220 SDi] Problem ze skrzyną biegów

erixon - Wto Lut 08, 2011 17:58
Temat postu: [R220 SDi] Problem ze skrzyną biegów
Witam jakieś 2h temu skrzynia biegów zaczęła szwankować tzn. ciężej wchodzą biegi i jakby dźwignia zmiany biegów zrobiła się jakaś sztywniejsza ( :mrgreen: ) Na 3 i 5 biegu najbardziej jest to odczuwalne. Czy może być to spowodowane olejem? Jeśli tak to jaki kupić olej do mojej wersji Roverka? Dzięki za pomoc i pozdrawiam.
staszekPZN - Wto Lut 08, 2011 18:15

Witam http://www.roverki.pl/cha...techniczne.html tutaj masz wszelkie dane i miedzy innymi rodzaj oleju w skrzyni.Według mnie jezeli inne biegi wchodzo dobrze to nie bedzie to olej tylko jakis mechanizm
erixon - Wto Lut 08, 2011 18:17

Inne biegi tez wchodzą ciężej niż zwykle ale jakby troszkę lżej niż 3 i 5.
staszekPZN - Wto Lut 08, 2011 18:34

Moze to byc niski stan oleju własnie zobaczymy co inni odpisza
Fargo80 - Wto Lut 08, 2011 20:32

erixon, zobacz to

http://www.roverki.pl/zro...dieslu-sdi.html

moze to banalne ale jak z tym zrobilem biegi tez jakos lepiej zaczely mi dzialac

daj znac co i jak

erixon - Sro Lut 09, 2011 08:32

Nie wiem czy to mogło mieć jakiś związek ze skrzynią ale wczoraj najechałem w lesie na konar grubości ręki (ok. 2m) , który uderzył o spód silnika, uderzenie było dosyć głośne. Czy mogło to coś uszkodzić?
Fargo80 - Sro Lut 09, 2011 09:39

erixon, sprawdz to, bo moglo walnac wlasnie w te elementy bo jesli zostaly one wygiete to moze byc przyczyna nie wymyslam, po prostu zerknij pod auto :shock:

a tak nawiasem mowiac cos ty chlopie w lesie robil :wink:

erixon - Sro Lut 09, 2011 19:02

Fargo80 napisał/a:
erixon

a tak nawiasem mowiac cos ty chlopie w lesie robil :wink:

:rotfl:

Problem rozwiązany. Zaklinował się tam kawałek kija :razz: Po jego wyciągnięciu biegi wchodzą jak należy . Thx za pomoc :wink:

Rozan99 - Czw Lut 10, 2011 00:08

erixon napisał/a:
Zaklinował się tam kawałek kija

HAHA :)
Ohh te lasy ;P