|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 200/25/ZR] Jak wyjąć spryskiwacze?
memphisto - Sro Lut 16, 2011 22:05 Temat postu: [R 200/25/ZR] Jak wyjąć spryskiwacze? Witam, mam takie pytanie, bo jak sobie jadę autem i mam uciapraną szybę, to lewy spryskiwacz (ten po stronie kierowcy) ma taki mocny sik, że nawet do szyby nie dolatuje a ten pasażera zasuwa jak dziki byk
Jak je podmienić? jak się je wyjmuje? Łapię po prostu w kleszcze i ciągnę na siłę? czy są jakieś knify? i wcześniej wypiąć wężyki czy jak się do tego zabrać? i może lepiej od razu wymieniać na mgłowe jak już chcę je wyrywać? bo na allegro jakieś są kompatybilne z R200
Zlotowa - Sro Lut 16, 2011 22:11
Zdejmij wężyki i od spodu masz takie małe kleszczyki,musisz ścisnąc je razem i popchnąć do góry ( starałem sie jak najjaśniej wytłumaczyć ) A co do słabego siku spryskiwacza to jest najprawdopodobniej zatkana dysza,jedną z opcji jest wyczyszczenie jej cienką igłą,ale nie koniecznie musi to zdać egzamin.Najlepiej kupić nowe dysze
Co do mgłowych to nie potrafie się wypowiedzieć,ale wnioskuje że nie jest to dobry pomysł.Zauwazyłem że nasze R200 mają słabą pompke spryskiwaczy i obawiam się,że dysze mgłowe nie spełnią swojej funkcji.
memphisto - Sro Lut 16, 2011 22:37
dalem pomógł - dzięki !
Zlotowa - Sro Lut 16, 2011 22:42
Wymiana dyszy to robota na dosłownie 2 minutki
yorker - Czw Lut 17, 2011 11:29
memphisto napisał/a: | i może lepiej od razu wymieniać na mgłowe |
Ma ktoś założone te mgłowe??
Jeśli tak niech się wypowie i wyda swoją opinie.
szoso - Czw Lut 17, 2011 11:42
yorker napisał/a: | Ma ktoś założone te mgłowe??
Jeśli tak niech się wypowie i wyda swoją opinie. |
jest osobny temat jeśli chodzi o te spryskiwacze wiec nie ma potrzeby rozpisywać się w kolejnym
http://forum.roverki.eu/v...c9b87136#581289
memphisto, żeby nie wiedzieć jak wyjąć spryskiwacze to już wstyd i zakładać temat
Zlotowa - Czw Lut 17, 2011 11:53
http://forum.roverki.eu/v...hlight=mg%B3owe
Tu jest o R400,ale powinno pomóc.
leszczu - Czw Lut 17, 2011 11:57
yorker napisał/a: | memphisto napisał/a: | i może lepiej od razu wymieniać na mgłowe |
Ma ktoś założone te mgłowe??
Jeśli tak niech się wypowie i wyda swoją opinie. |
Ja mam i powiem tak, że bez zmiany pompki dająca lepsze ciśnienie nie opłaca się zakładać dysz mgłowych.
Zlotowa - Czw Lut 17, 2011 12:09
Ja mam założoną pompke z tomcata.Różnica jest szczerze nie wielka.:/
|
|