Zobacz temat - [R 200/25/ZR] Jak wyjąć spryskiwacze?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 200/25/ZR] Jak wyjąć spryskiwacze?

memphisto - Sro Lut 16, 2011 22:05
Temat postu: [R 200/25/ZR] Jak wyjąć spryskiwacze?
Witam, mam takie pytanie, bo jak sobie jadę autem i mam uciapraną szybę, to lewy spryskiwacz (ten po stronie kierowcy) ma taki mocny sik, że nawet do szyby nie dolatuje a ten pasażera zasuwa jak dziki byk :mrgreen:

Jak je podmienić? jak się je wyjmuje? Łapię po prostu w kleszcze i ciągnę na siłę? czy są jakieś knify? i wcześniej wypiąć wężyki czy jak się do tego zabrać? i może lepiej od razu wymieniać na mgłowe jak już chcę je wyrywać? bo na allegro jakieś są kompatybilne z R200

Zlotowa - Sro Lut 16, 2011 22:11

Zdejmij wężyki i od spodu masz takie małe kleszczyki,musisz ścisnąc je razem i popchnąć do góry ( starałem sie jak najjaśniej wytłumaczyć :p ) A co do słabego siku spryskiwacza to jest najprawdopodobniej zatkana dysza,jedną z opcji jest wyczyszczenie jej cienką igłą,ale nie koniecznie musi to zdać egzamin.Najlepiej kupić nowe dysze ;)
Co do mgłowych to nie potrafie się wypowiedzieć,ale wnioskuje że nie jest to dobry pomysł.Zauwazyłem że nasze R200 mają słabą pompke spryskiwaczy i obawiam się,że dysze mgłowe nie spełnią swojej funkcji.

memphisto - Sro Lut 16, 2011 22:37

dalem pomógł - dzięki !
Zlotowa - Sro Lut 16, 2011 22:42

Wymiana dyszy to robota na dosłownie 2 minutki ;)
yorker - Czw Lut 17, 2011 11:29

memphisto napisał/a:
i może lepiej od razu wymieniać na mgłowe

Ma ktoś założone te mgłowe??
Jeśli tak niech się wypowie i wyda swoją opinie.

szoso - Czw Lut 17, 2011 11:42

yorker napisał/a:

jest osobny temat jeśli chodzi o te spryskiwacze wiec nie ma potrzeby rozpisywać się w kolejnym
http://forum.roverki.eu/v...c9b87136#581289
memphisto, żeby nie wiedzieć jak wyjąć spryskiwacze to już wstyd i zakładać temat :wink:

Zlotowa - Czw Lut 17, 2011 11:53

http://forum.roverki.eu/v...hlight=mg%B3owe

Tu jest o R400,ale powinno pomóc.

leszczu - Czw Lut 17, 2011 11:57

yorker napisał/a:
memphisto napisał/a:
i może lepiej od razu wymieniać na mgłowe

Ja mam i powiem tak, że bez zmiany pompki dająca lepsze ciśnienie nie opłaca się zakładać dysz mgłowych.

Zlotowa - Czw Lut 17, 2011 12:09

Ja mam założoną pompke z tomcata.Różnica jest szczerze nie wielka.:/