|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Prawo i ubezpieczenia - Odległość świateł
tuners - Pią Lut 18, 2011 13:30 Temat postu: Odległość świateł Otuż przerabiam u siebie cały przedni zderzak i zakupiłem inne kierunkowskazy z homologacją prostokątne mam takie pytanie jedynie co znalazłem przepisy to że odległość kierunkowskazów od siebie ma być nie mniejsza niż 60 cm i że od bocznego obrysu auta ma być nie większa niż 40 cm
czy jest jeszcze jakiś przepis odnośnie ich wysokości od jezdni
a co najważniejsze jak interpretowana jest odległość między światłami kierunkowskazów
tu zamieszczone są odnośnie halogenów i pokazane jest że różnica pomiędzy odległością klosza halogenu
ale w przepisach jest opisane też że odległość między kierunkowskazem a światłami np mijania musi być co najmniej 4 cm w wielu przypadkach ta odległość jest od żarówki liczona gdyż np są w jednym kloszu bądź przylegają do siebie
a więc jak z tym jest?
Wydryszek - Wto Lut 22, 2011 11:19
Nie jestem pewien co do zdjęcia.
Wymiary idealnie pasują do wymogów montowania świateł do jazdy dziennej.
25 od ziemi do krawędzi od dołu, odstęp od obrysu najwyżej 40cm a odstęp międyz światłami 60cm lub jeśli szerokość auta wynosi mniej niż 1,3m, moe być 40cm.
Chester - Wto Lut 22, 2011 22:34
bo to sa wymiary swiatel do jazdy dziennej
tuners, najblizsza stacja diagnostyczna rozwieje (bezplatnie) Twoje problemy a przynajmniej powinna
pojedz i zapytaj o wymiary albo szukaj w rozporzadzeniach w necie tylko aktualnych
Pływak - Wto Lut 22, 2011 22:50
Dolna krawędź kierunkowskazu przedniego musi być minimum 350mm od ziemi
|
|