|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r200 sdi] Problem z odpaleniem
DrMambo - Czw Mar 03, 2011 23:02 Temat postu: [r200 sdi] Problem z odpaleniem witam,
ostatnio zatankowałem chyba jakąś kiepską ropę i po - 19 stopniowej nocy rowerek nie odpalił .. nie garażuję samochodu bo nie mam gdzie .. po 2 dniach nieudanej próby odpalenia wprowadziłem go do garażu sąsiada (blaszak nieocieplony) ale pomimo 2 dni przezimowania tam dalej nici z odpalenia .. Ładowałem akumulator, wyciągałem filtr paliwa i powietrza .. przed garażowaniem przy próbie odpalenia jeszcze kręcił .. teraz kiedy przekręcam kluczyk przez 1 sek próbuje zakręcić a potem już nic tylko kręci się bendiks lub przeskakuje nie wiem jak to nazwać.. co radzicie sprawdzić ?
[ Dodano: Czw Mar 03, 2011 14:07 ]
Samochodzik stał dzisiaj na dworze na +7 stopniach i koło 14 dalej to samo ... dalej nie próbuje pociągnąć tylko przeskakuje rozrusznik .. ma ktoś jakiś pomysł ?
[ Dodano: Czw Mar 03, 2011 23:02 ]
wiem, że niektórzy drżą przed snem i nie mogą zasnąć więc pozwolę sobie napisać oznajmić i wykrzyczeć .. Roveruś odżył .. temat uważam za zamknięty .. pozdro
rovek - Pią Mar 04, 2011 15:57
Robiłeś w nim coś czy sam z siebie ożył? Nie mam doświadczenia w dieslach ale uważam że to było coś z ropą, kiedy są mrozy trzeba wlewać dodatek do paliwa albo benzynke.
DrMambo - Sob Mar 05, 2011 13:13
odpaliłem go metodą popchnij puść sprzęgło .. potem przejechałem się do rozgrzania silnika i teraz pali na dotyk .. może coś przy rozruszniku przymarzło, że tak przeskakiwał albo wtryski się jakoś zasyfiły i nie miał siły nie wiem nie znam się .. szkoda tylko, że czekałem te 5 dni bo mogłem 1 dnia to zrobić ...
szoso - Sob Mar 05, 2011 13:30
DrMambo napisał/a: | odpaliłem go metodą popchnij puść sprzęgło |
nie było to zbyt mądre ale poskutkowało, jakby przeskoczył pasek to byś miał nieciekawie
DrMambo - Nie Mar 06, 2011 15:24
jak nie zaryzykujesz = to nie wygrasz
|
|