|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Land Rover (Freelander, Range Rover itp.) - [Freelander] półka w bagażniku
sknerko - Nie Mar 06, 2011 17:18 Temat postu: [Freelander] półka w bagażniku Witam
Od niedawna jestem posiadaczem Freelka i drzażni mnie pusta przestrzeń za siedzeniami z tyłu. Pytanie brzmi: czy w 3 drzwiowych była pólka czy roleta? bo na Allegro rolety do 5 drzwi tylko są. A może roleta pasuje do obu wersji?
win32 - Nie Mar 06, 2011 18:28
Półeczka była do wersji SoftTop / Hardtop (nawet chyba z zameczkiem) , roletki są do wersji 5 drzwiowej.
Roleta od 5 drzwi nie pasuje do 3 dr ze względu na brak punktu kotwiczenia rozwiniętej rolety (w 5dr jest to w tylnym słupku - który w wersji 3dr nie istnieje)
tak wygląda oryginał STC7924PUY
sknerko - Nie Mar 06, 2011 19:21
Ok. To może ma ktoś możliwość pomierzenia takiej półki i zrobienia rysunku technicznego celem wykonania takiej pólki samodzielnie?
SyntaX - Nie Mar 06, 2011 19:29
Wydaje mnie się że rozstaw z przodu będzie taki sam.
Ja bym to zrobił na grubej sklejce i obił jakimś materiałem dywanowym.
Wiesz co chyba najprościej będzie to sobie rozrysować na grubej tekturze z jakiegoś kartonu.
Mierzysz rozstaw z przodu przykładasz i przycinasz a potem odrysowujesz na sklejce.
Wyrzynarka w łapę i półeczka jak się patrzy.
sknerko - Nie Mar 06, 2011 19:37
taki mam plan bo mam szwagra tapicera ale miałem nadzieję ze ktoś zmierzy i narysuje co bym nie kombinował na mrozie
LSW - Pon Cze 27, 2011 08:32
i jak sie koledze sknerko udało dorobic półke?
Ba ja tez musze dorobic. Prosze podzielic sie doswiadczeniami
Mariusz
sknerko - Pon Cze 27, 2011 08:49
na razie nie dorabiałem bo miałem montowany gaz z butlą dość wysoka i dopiero teraz jak butle mam zalozona może będę kombinował trochę kijowo bo szwagier mi pojechał do Francji i nie ma z kim się za to fachowo zabrać
LSW - Pon Cze 27, 2011 22:36
sknerko napisał/a: | na razie nie dorabiałem bo miałem montowany gaz z butlą dość wysoka i dopiero teraz jak butle mam zalozona może będę kombinował trochę kijowo bo szwagier mi pojechał do Francji i nie ma z kim się za to fachowo zabrać |
aaa, no to poczekamy. szkoda, ze masz tylko jednego szwagra
Ja, jak w takim tempie bedę sie brał za autko, to chyba rdza go prędzej zeżre. Niestety
sknerko - Pon Cze 27, 2011 22:40
wiesz nie mam ciśnienia na tą półkę a miałem z nim trochę więcej poważniejszych zmartwień
SSKK1987 - Pon Maj 12, 2014 17:21
Cześć, tak nawiązując do tego tematu mam Freelandera TD4 rok 2001 stan igła tylko brakuje mi półki/rolety czegokolwiek by zasłonić bagażnik jest to wersja hardtop 3 drzwiowa macie pomysł co z tym fantem zrobić ???
sknerko - Wto Maj 13, 2014 06:44
Kupić półkę do 3-drzwiówki?
Wykonać samemu pamiętając że zakłada się zamek by można bylo zostawiać auto bez dachu żeby nikt w bagażnik łap nie wsadzał. Ale jak nie chcesz to nie musisz zamków zakładać (w oryginale zamek jest).
SSKK1987 - Wto Maj 13, 2014 19:27
a jakie foty może ktoś ma mocowania wujek google niestety nic nie znajduje.
Tam jest hard top wiec za bardzo dostać się nie da po zamknięciu. myślałem żeby samemu wykonać ale jakiś wzorzec by się przydał...
sknerko - Sro Maj 14, 2014 07:26
hardtop tez można zdjąć i jeździć bez, wtedy pólka chroni. Chyba uzywamy różnych google http://allegro.pl/freelan...4214928773.html
SSKK1987 - Sro Maj 14, 2014 17:07
Dzięki za wskazanie aukcji wygląd już znam, tylko zastanawia mnie montaż sam gdyż nie zauważyłem u siebie w aucie jakiś wgłębień mocowań na czym ta półka by się opierała.
Może masz zamontowaną taką i mógł byś wykonać parę fotek na czym to jest utrzymane.
sknerko - Sro Maj 14, 2014 18:42
nie mam półki ale w Rave chyba jest rozrysowana. Można też znaleźć taką razem z mocowaniami na fotkach na ebay.co.uk i nie wiem czy przypadkiem w rimmerbros.co.uk nie ma rozrysowanej
SSKK1987 - Sro Maj 14, 2014 18:48
dzięki wielkie za wskazówki i pomoc w odgrzebaniu tematu. Jak przygotuje coś sam wrzucę jakiś how to .
|
|