Zobacz temat - [R200] problem ze zbieżnościa?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] problem ze zbieżnościa?

kamilosbos - Pią Mar 11, 2011 02:02
Temat postu: [R200] problem ze zbieżnościa?
Witam. Posiadam roverka 1.4 103km benzynka+gaz sekwencyjny.
Mam taki problem:gdy jadę autem z wyprostowaną kierownicą aytko zjeżdża mi na lewą stronę. Aby jechać prosto to gdy trzymam kierownicę prosto muszę jeszcze ją o jakieś 3 cm skręcić na prawą stronę i tak trzymać. Czy wiecie czym to może być spowodowane?

Mam jeszcze 2 problem. Czy to normalne że gdy wkręcam autko na ok.4k obrotów to mi się kontrolka świeci-czerwony trójkąt?

Z góry dzieki za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

BayHarborButche - Pią Mar 11, 2011 02:16

1. ale jak masz kierownicę przesuniętą o te 3 cm to nadal ci ściąga ? a może masz przestawianą kierownicę nie uderzyłeś w jakiś klawężnik ?
2. raczej nie powinna się świecić :)

kamilosbos - Pią Mar 11, 2011 02:22

Jak trzymam kierownicą te 3 cm na prawo od środka to auto jedzie prosto tylko muszę trzymać cały czas.
Kurde nie pamiętam żebym o coś uderzył, prędzej w dziurę jakąś głebszą bo u nas masakryczne te drogi są :(
Czyli co mam na jakąś stację jechać?
A z tą kontrolką to ona raz miga, raz świeci.

kaczor662 - Pią Mar 11, 2011 06:28

miałes cos robione przy zawieszeniu? ja po wymianie przegubu i koncówek drązków tez mam lekko krzywo kierownice, trzeba jechac na zbierność :)
bandieta - Pią Mar 11, 2011 07:53
Temat postu: Re: [i]Chyba mam problem ze zbieżnościa?[i/]
kamilosbos napisał/a:
Witam. Posiadam roverka 1.4 103km benzynka+gaz sekwencyjny.
Mam taki problem:gdy jadę autem z wyprostowaną kierownicą aytko zjeżdża mi na lewą stronę. Aby jechać prosto to gdy trzymam kierownicę prosto muszę jeszcze ją o jakieś 3 cm skręcić na prawą stronę i tak trzymać. Czy wiecie czym to może być spowodowane?

Jedz na ustawinie zbieznosci.

kamilosbos napisał/a:

Mam jeszcze 2 problem. Czy to normalne że gdy wkręcam autko na ok.4k obrotów to mi się kontrolka świeci-czerwony trójkąt?

Pozdrawiam.

Sprawdz poziom plynu hamulcowego, jak masz za malo i pocisniesz to sie przesunie w zbiorniczku i zapali ta kontrolka.

marcino2000 - Pią Mar 11, 2011 10:48

pierwsze co zrób to napompuj koła do wartości podanej w instrukcji obsługi, przetestuj autko na prostym odcinku,jeśli to nie pomoże to jedź na zbieżność (około 40 zł)
kamilosbos - Pią Mar 11, 2011 18:28

To pozostało mi jechać na sprawdzenie bieżnośći.
Jak pojadę to napiszę co było problemem.