|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214i]Problem z odpalaniem
suchy202 - Nie Mar 13, 2011 19:52 Temat postu: [R214i]Problem z odpalaniem Witam jestem od niedawna posiadaczem Roverka 214.
Od niedawna wystepuje u mnie dziwny problem przy odpaleniu a mianowicie gdy zgasze silnik i po 5-10 minutach chce go ponownie odpalic(kluczyki zostaja w stacyjce ) to piszczy mi cos tak jakby immobilizer sie wlanczal swieca sie wszystkie kontrolki oraz swieci ta dioda od alarmu caly czas na czerwono i nie mozna go odpalic. Musze zamknac pilotem roverka i spowrotem otworzyc i wtedy wszystko wraca do normy i bez problemu odpala .Baterie zostaly juz 2 razy zmienione i dalej nic:( Co moze byc przyczyna? i co to moze byc? prosze pomozcie zaczyna mnie denerwowac to zamykanie i otwieranie samochodu by ponownie odpalic silnik:/:(
Adrian - Nie Mar 13, 2011 20:35
Jak zacznie Ci piszczeć, to nie wyjmując kluczyków ze stacyjki, wciśnij przycisk otwierania drzwi.
staszekPZN - Nie Mar 13, 2011 21:42
jest to normalne zajwisko w R imo .Tak jak napisałAdrianWWL, jesli sie załaczy przyciskasz przycisk otwierania i wszystko ok:)
suchy202 - Pon Mar 14, 2011 18:06
Sprawdzilem i rzeczywiscie tak jest:) po nacisnieciu przycisku normalnie auto odpala:) dzieki bardzo za pomoc:)pozdrowionka
Harry - Pon Mar 14, 2011 22:16
jeżlei masz pilot 3txa to normalne jeżeli masz pilot 3txb to po przekręceniu powinien deaktywowac sie imo
|
|