|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Land Rover (Freelander, Range Rover itp.) - [land rover freelander td4] klekotanie silnika
emilo - Pon Mar 21, 2011 09:25 Temat postu: [land rover freelander td4] klekotanie silnika Witam. Wczoraj pojawiło się klekotanie . Po uruchomieniu silnika ( silnik klekocze jak zawsze ) ale po włączeniu nawiewu klekot od strony zbiorniczka wyrównawczego jest o wiele głośniejszy, co to może być. Wcześniej tego nie było.
apples - Wto Mar 29, 2011 13:38
emilo napisał/a: | Witam. Wczoraj pojawiło się klekotanie . Po uruchomieniu silnika ( silnik klekocze jak zawsze ) ale po włączeniu nawiewu klekot od strony zbiorniczka wyrównawczego jest o wiele głośniejszy, co to może być. Wcześniej tego nie było. | Może koło pasowe wału korbowego http://forum.roverki.eu/v...p=523466#523466
emilo - Sro Kwi 27, 2011 15:59
apples. Dzięki Trafiłeś w 10. Dzisiaj właśnie mech. rozebrał i stwierdził ,że padło właśnie koło i opiłki które było widać właśnie pochodziły od koła pasowego. Temat zakończony
400 zł mniej w portfelu
SyntaX - Sro Kwi 27, 2011 20:49
Kolego jaki miałeś przebieg w swoim aucie
U mnie jest OK ale powili (90.000 mil) przymierzam się do wymiany paska i napinaczy i zastanawiam się czy nie wymienić też koła pasowego.
emilo - Czw Kwi 28, 2011 07:40
Witam. przebieg 130 tyś i do zimy było ok, po zimie się zaczęło. Ale napinacze jak nie huczą to po co wymieniać, no chyba, że masz wolną kasę u mnie to koszt ok 800 zl. Koło pasowe kupiłem firmy : LJM Fahrzeugteile za 324 zł mam nadzieję, że będzie ok.
Decyzja należy do ciebie, miłej zabawy
|
|