Zobacz temat - 1% twojego podatku

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - 1% twojego podatku

azor77 - Nie Mar 27, 2011 22:00
Temat postu: 1% twojego podatku
Witajcie
Jeśli jeszcze nie rozliczyliście się z podatku i nie macie pomysłu, co wpisać w rubryce o przekazaniu, 1% na rzecz organizacji pożytku publicznego.
Szczera prośba na szczytny cel na rehabilitację dla małej Patrycji Stopyra,
więcej informacji

http://www.patrycjastopyra.pl/

TheArt - Pon Mar 28, 2011 02:57

Gdyby ktoś był chętny przekazać 1% na rehabilitację mojego synka to byłbym niezmiernie wdzięczny, pieniążki trafiłyby do Fundacji z którą umowę mają rehabilitanci mojego małego i mamy tam subkonto, później z tych pieniedzy można kupić potrzebne przybory rehabilitacyjne.
Wydryszek - Pon Mar 28, 2011 09:15

Qrcze, a szukałem wcześniej takiej informacji na forum, niestety/stety 1% poszedł już na coś innego.....
Brt - Pon Mar 28, 2011 09:52

TheArt, podaj niezbędne dane, jeśli chcesz żeby ktoś wspomógł Twojego synka :ok: Jasnowidztwa raczej nikt z forum nie uprawia ;)
TheArt - Pon Mar 28, 2011 11:30

Właśnie nie wiem co tam się podaje, dopiero pierwszy rok jesteśmy w tej Fundacji.
Wydryszek - Pon Mar 28, 2011 11:37

Muysisz podać KRS i dodatkowo jeśli na Twoje dziecko to pewnie konieczny jest jakiś dopisek na jaką osobę, jakie subkonto.
magneto - Pon Mar 28, 2011 13:30

Ludzie, takie ogloszenia dawajcie już w styczniu jak chcecie pomocy,bo teraz większość się dawno rozliczyła.
Ja w piątek dostałem już zwrot podatku.

Wydryszek - Pon Mar 28, 2011 13:54

magneto, dokładnie, nie wszyscy trzymają pity do końca kwietnia :)

Swoją drogą przyznam się, że nie sprawdzałęm na początku jakie to "inftytucje" mogą przyjąć 1% i szukałem na forum i w necie możłiwości przelania na Roverki.pl :P he he
Fajnie by było wspomóc, ten jeden 1% to zawsze paręładnych groszy...chociaż chore dzieci wazniejsze....

TheArt - Pon Mar 28, 2011 14:18

A to wszystko u nas sie załatwia że aż człowieka ciarki przechodzą.
mielony22 - Pon Mar 28, 2011 23:26

Wrzucam na prośbę kolegi z klubu Seata Leona:

"Moi Drodzy,

Jak co poniektórym wiadomo oczekujemy niebawem córki, która niestety ma bardzo poważną wadę serca i po urodzeniu będzie wymagała około 8 do 10 operacji oraz długotrwałego leczenia i rehabilitacji

W związku z powyższym prosimy o wsparcie
Jeśli jeszcze nie rozliczyliście pitów i nie macie pomysłu na wykorzystanie tego 1%
to prosimy o wsparcie Naszej Córy

Fundacja Serce Dziecka
im. Diny Radziwiłłowej
KRS 0000266644
Helena Lasota

ważne żeby podać imię i nazwisko, bo inaczej pójdzie po prostu na fundację ogólnie a nie na konto osobowe Heleny

pozdrawiamy
Marcin i Eliza"

adamsky - Pon Mar 28, 2011 23:38

mielony22 napisał/a:
Swoją drogą przyznam się, że nie sprawdzałęm na początku jakie to "inftytucje" mogą przyjąć 1% i szukałem na forum i w necie możłiwości przelania na Roverki.pl :P he he

nie ma możliwości - był już temat na forum.

Swoją drogą ja przyjąłem taką zasadę "oddawania" tego 1 % dla przeróżnych fundacji.
Zawsze wybieram lokalną fundację wspomagającą szpital/oddział/ etc. dla dzieci.
we Wrocławiu jest takie "słynne" Hospicjum dla dzieci na ul. Bujwida - i zazwyczaj tak robię.
Zresztą staram się od kilku lat wplynąc na ludzi aby wlaśnei na swoje lokalne fundacje/hospicja oddawali tą część podatku.

sTERYD - Czw Mar 31, 2011 12:40

Wydryszek napisał/a:
Swoją drogą przyznam się, że nie sprawdzałęm na początku jakie to "inftytucje" mogą przyjąć 1% i szukałem na forum i w necie możłiwości przelania na Roverki.pl

Aby móc dostawać te 1% trzeba się zarejestrować na liście organizacji pożytku publicznego. Wprawdzie klub mógłby bez większych problemów to zrobić bo choćby działalność okołozlotowa podchodzi pod promowanie bezpieczeństwa ruchu drogowego, ale jak to było poruszane na walnym, to doszliśmy do wniosku, że są bardziej potrzebujący od nas.

Ja ostatnio "oddaję" na siostrzenicę mojej żony: http://www.ania_sma.vooa.pl/

azor77 - Sob Lut 15, 2014 08:10

Witajcie

Odnawiam wątek mojego posta.
Temat nadal aktualny, więcej informacji dla ludzi dobrej woli znajduje się tutaj;

Każda nawet drobna wpłata idzie na pomoc która z dnia na dzień jest widoczna.

[ Dodano: Pią Sty 25, 2013 19:59 ]
:) Odnawiam :wink:

[ Dodano: Sob Lut 15, 2014 08:10 ]
Witam
Jak co roku zachęcam do przekazania 1% dla Patrycji.

KRS 0000037904
a w poz. cel szczegółowy:
14476 STOPYRA PATRYCJA

Więcej szczegółowych informacji można znaleźć pod adresem