|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214Si] Terkocze centralny
poziomkaZ - Nie Kwi 03, 2011 22:01 Temat postu: [R214Si] Terkocze centralny Witam
Mam nietypowy problem, od czasu do czasu podczas zamykania auta pilotem wydaje dziwne dzwięki siłownik drzwi kierowcy. Tak jak by, chciał wsunąć więcej niż można i coś przeskakuje.
Nie jest to zawsze, ale usterka lekko drażniąca.
Miał ktoś podobny problem?
Jak ewentualnie wymontować siłownik z drzwi kierowcy?
memphisto - Nie Kwi 03, 2011 22:06
poziomkaZ, to jest taki "standard" na spocie kiedyś o tym rozmawialiśmy i MG ZR tak ma R 25 i R200 to tak po prostu ma być, że raz na jakiś czas tak bywa jak się cieplej robi to wariuje
kamax_19 - Nie Kwi 03, 2011 22:09
W moim Roverku jest podobny problem. To siłownik tak terkocze ale już się do tego przyzwyczaiłem gdyż nie chce paść już od ponad 2 lat jak go mam a wiem że wcześniej też tak robił.
A następnym razem koleżanko poziomkaZ, użyj opcji szukaj bo ten problem był juz opisywany.
memphisto - Nie Kwi 03, 2011 22:56
kamax_19 napisał/a: | A następnym razem kolego poziomkaZ |
według znaczka płci to to jest koleżanka
poziomkaZ - Pon Kwi 04, 2011 05:54
dziękuje za odpowiedź, kamax_19 - koleżanko i reszta bez zastrzeżeń
ADI-mistrzu - Pon Kwi 04, 2011 11:54
Terkocze sprzęgło odśrodkowe w siłowniku, czasem źle wyskoczy i nie załapuje, przez co taki dźwięk.
Próbowałem jakoś to poprawić ale nie ma za bardzo co. Jak kilka razy się zamknie i otworzy to się uruchomi
kamax_19 - Wto Kwi 05, 2011 11:03
poziomkaZ, Przepraszam koleżanko moje nie do patrzenie....
pistolet - Wto Kwi 05, 2011 11:07
Przeproś koleżankę
kamax_19 - Wto Kwi 05, 2011 11:29
pistolet, Przeprosiłem
[ Dodano: Wto Kwi 05, 2011 12:29 ]
Wracając do tematu i pomijając moją gafe
ADI-mistrzu, u mnie to terkocze w sumie juz może z 5 lat i za każdym razem zamyka jak i otwiera.
Także poziomkaZ, jak cie to denerwuje to wymien na nowe albo się do tego terkotu przyzwyczaj..
pistolet - Wto Kwi 05, 2011 13:42
U nie to raz występuje raz nie, nie ma reguły. Raz na ciepłym, raz na zimnym, na pełnym aku, na słabym aku, jak auto postoi, albo jak było przed chwilą jeżdżone... Jest wiele czynników... Mechanizm pewnie do wymiany. Gdzieś czytałem chyba tu na forum, że to zaśniedziałe piny na kostce przy kompie o ile się nie myle - ktoś taki powód podał...
|
|