|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] regenreacja rozrusznika
cirek - Wto Kwi 05, 2011 10:48 Temat postu: [R200] regenreacja rozrusznika Mam pytanie czy ktoś dokonywał regeneracji rozrusznika?
Moje pytanie wiąze się z tym że w piątek nie mogłem odalić auta było tylko takie "tyk" kolega derzył trzonkiem w rozrusznik i szczotki opadły powtórzyło sie to wieczorem a potem już nie. Wczoraj mechanik wymienił mi szczotki w rozruszniku i mówił by zastanowić się nad regenerają rozrusznika
adamsky - Wto Kwi 05, 2011 10:51
nie wiem czy się opłaca i z jakimi kosztami się to wiąże ale na allegro masz trochę do wyboru :
http://moto.allegro.pl/li...y=50773&order=t
Remigiusz - Wto Kwi 05, 2011 10:53
Robiłem zapłaciłem coś 60zl chyba i przez 3 lata działało bez zarzutu do żywotu 220 oczywiście Bo czasem musiałem tak z 20 razy robić "tyk" az zaskoczył
xtek - Wto Kwi 05, 2011 10:54
Remi55 napisał/a: | Robiłem zapłaciłem coś 60zl chyba i przez 3 lata działało bez zarzutu do żywotu 220 oczywiście Bo czasem musiałem tak z 20 razy robić "tyk" az zaskoczył |
I dziala dalej ; )))
Remigiusz - Wto Kwi 05, 2011 11:00
xtek, O widzisz bo ty masz mój zapomniałem sobie Jeszcze kartę gwarancyjna na niego mam Znalazłem ostatnio
adamsky - Wto Kwi 05, 2011 11:04
Remi55 napisał/a: | Znalazłem ostatnio | no to oddaj mu pewnei by chciał do ASO sobie pojechać a tak bez karty to głupio
cirek - Wto Kwi 05, 2011 16:11
jak mechanik mi sprawdzał w intercarsie to ok 500 zł a tu widzę całkiem niezłe ceny na allegro.
Moje pytanie które mi się nasuwa to czy po wymianie szczotek długo mi będzie chodził ten rozrusznik? Jaka mam pewność czy gwarancje jak kupie na allegro rozrusznik
adamsky - Wto Kwi 05, 2011 16:24
cirek napisał/a: | Jaka mam pewność czy gwarancje jak kupie na allegro |
taką samą jak Twój rozrusznik się sam naprawi
sprzedawcy w zależności od uczciwości dają gwarancję rozruchową.
Pamiętajmy również o prawie zwrotu, przy zakupach przez internet, jeśli sprzedawca informuje nas o tym przed zakupem lub w momencie zawarcia transakcji przysługuje nam 10 dni na zwrot bez podania przyczyny, a ten wydłuża się do 3 miesięcy jeśli sprzedawca nie udziela nam takiej informacji.
Twój wybór.
Części używane są tanie, regenerować też można jak również kupić nowy za 500 złotych.
cirek - Wto Kwi 05, 2011 16:46
Jak długo może działać mi prawidłowo rozrusznik po wymianie szczotek ?
adamsky - Wto Kwi 05, 2011 16:50
cirek, ciężko mi powiedzieć, ja nie obrabiałem jeszcze tego tematu, ale to wszystko uzależnione jest jak robota jest zrobiona i od wielu różnych czynników.
Może wytrzymać 2 lata i więcej a może się zje&&&&ć po 3 miesiącach. Nie ma reguły.
mirwin - Sro Kwi 06, 2011 11:34
Ja kiedyś miałem regenerowany alternator w Toyotce i jeździłem jeszcze przez 3 lata do sprzedaży bez żadnych problemów. Rozrusznik to bardzo prosty silnik elektryczny tam prócz szczotek i automatu, nic sie nie psuje. Przecież on tylko pracuje kilka sekund podczas zapalania.
|
|