Zobacz temat - [214i] Trzeszczenie z okolicy podszybia

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [214i] Trzeszczenie z okolicy podszybia

tomi83 - Nie Kwi 10, 2011 18:17
Temat postu: [214i] Trzeszczenie z okolicy podszybia
Witam,

to mój pierwszy post, więc z góry przepraszam, jeśli coś zrobiłem wbrew zasadom na forum :bezradny:

Od tygodnia jestem posiadaczem Roverka 214i, irytuje mnie dziwne brzęczenie z okolicy podszybia od strony pasażera. Na pewno jedną z przyczyn jest obudowa SRS, ale z tym już sobie poradziłem, natomiast nie potrafię zlokalizować drugiego źródła odgłosów. Wskazuje na trzeszczenie jakiegoś tworzywa, tak jakby coś obluzowanego ale co to dokładnie może być to nie wiem :( Co sprawdzić, może ktoś miał podobny problem??

adamsky - Nie Kwi 10, 2011 19:22

a masz wszystkie spinki na podszybiu ?
tomi83 - Nie Kwi 10, 2011 19:45

adamsky8811 napisał/a:
a masz wszystkie spinki na podszybiu ?

Hmm:) Co to jest te spinki?? Gdzie ich szukać?? Mam roverka od tygodnia dopiero i jestem zielony :beczy: Do tej pory powoziłem astrą F . . .

adamsky - Nie Kwi 10, 2011 21:04

przy szybie jest czarny plastik... a jest on przymocowany chyba 5 czy 6 spinkami plastikowymi aby się trzymało to podszybie :) być może po prawej stronie ich brakuje i dlatego podczas jazdy unosi sie lekko podszybie i stąd ten szum.
tomi83 - Nie Kwi 10, 2011 21:42

adamsky8811 napisał/a:
przy szybie jest czarny plastik... a jest on przymocowany chyba 5 czy 6 spinkami plastikowymi aby się trzymało to podszybie :) być może po prawej stronie ich brakuje i dlatego podczas jazdy unosi sie lekko podszybie i stąd ten szum.

Trzeszczenie, nie szum, dobiega z wewnątrz deski pomiędzy SRS pasażera a szybą przednią :)
Nazwałem to podszbiem, sorki za pomyłkę.

Matyjak - Czw Kwi 14, 2011 19:12

Też mam podobnie ale tylko jeżeli są w miare niskie obroty tzn. 2000 - 2500. od 3000 obrotów przestaje trzeszczeć.