|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416 1,6b 95r]HAMULCE!
adamszuniewicz - Czw Kwi 21, 2011 22:00 Temat postu: [R416 1,6b 95r]HAMULCE! Witam
Że tak powiem cholera jasna!!Przeglądam sobie różne tarcze hamulcowe
tarcze lite:
http://allegro.pl/tarcze-...1531402543.html
A tu proszę wentylowane:
http://allegro.pl/przedni...1573646347.html
Jedne i drugie mają te żeberka, czy to jest błąd w nazwie??
Ah i mam jeszcze jedno pytanie do Was,zmieniłem szczęki na tyle auta i wyruszam na święta w dalszą podróż, a hamulce jak wiadomo po wymianie muszą się dotrzeć, czy w takim wypadku lepiej nie zmieniać przodu aby chociaż jedne mocno trzymały cały czas??
Nie byłoby pytania gdyby nie fakt iż zmierzyłem grubość tarczy z przodu ( tylko tej co dotyka do niej klocek, bez żeberek itp.) i miała 7,8 mm a grubość klocka 2mm;/
azor77 - Czw Kwi 21, 2011 22:13
adamszuniewicz, co ty za linki dajesz z tarczami, chcesz do Rovera zrobić przeszczep z Alfy / Forda
Szukaj tarcz niewentylowanych o grubości 13 mm do Rovera
adamszuniewicz napisał/a: | Nie byłoby pytania gdyby nie fakt iż zmierzyłem grubość tarczy z przodu ( tylko tej co dotyka do niej klocek, bez żeberek itp.) i miała 7,8 mm a grubość klocka 2mm;/ |
To już poniżej normy 200% zużycia, podlega wymianie
adamszuniewicz - Czw Kwi 21, 2011 23:31
nie nie, ja tylko patrzyłem się jak one wyglądają,(a na tych linkach niczym się nie różnią) więc wiesz:D heh...Właśnie dlatego to robiłem, bo wiele osób pisało że ma niewentylowane tarcze w swoich roverach, czyli jak dobrze rozumiem te cieńsze co mają tam 13 mm czy ileś, a ja mam te z żeberkami- grubsze;/
sTERYD - Czw Kwi 21, 2011 23:41
oba podane przykłady posiadają na zdjęciach tarcze wentylowane.
Jeśli chodzi o wymianę tarcze przed dłuższą trasą to jak najbardziej ok. Przy długiej jeździe hamulce się będą spokojnie docierać i jak dojedziesz będziesz już miał normalne hamulce. Ostatecznie przy dłuższych trasach niezbyt często się gwałtownie hamuje
adamszuniewicz - Pią Kwi 22, 2011 07:19
O to mi chodziło. Dobrze że mam wentylowane bo już mi kasy zaczyna brakować na naprawy;/
Dzięki za pomoc
|
|