Zobacz temat - [R600] Zapach benzyny

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Zapach benzyny

maG_xx - Sob Kwi 23, 2011 10:27
Temat postu: [R600] Zapach benzyny
Witam, od jakiegos czasu odczuwalny jest w aucie i obok auta szczególnie od strony zbiornka paliwa pod nadkolem zapach benzyny !
Nigdzie nie ma jakiegos przecieku.
Sprawdzałem przewody od silnika do baku i w baku wszystko jest ok.
Czy ktos kiedyś miał taki przypadek na forum ?
Czy może to być wina jakiegoś odpowietrznika ?

Perez - Sob Kwi 23, 2011 22:43

Sprawdź przewód od wlewu do baku, możesz też ściągnąć boczek w bagażniku.
michael_xp - Sob Kwi 23, 2011 23:03

witam. mam problem z sprzeglem hydraulicznym w roverku 600. wymienilem pompe plus wysprzeglik zalalem uklad plynem i odpowietrzylem lecz po kilku chwilach pedal sprzegla robi sie coraz miekciejszy a na drugi dzien kicha totalna a pompa sama niezaciaga plyna ze zbiorniczka. czy moze ktos pomoc w tej kwestii???
pozdrawiam.

Perez - Sob Kwi 23, 2011 23:34

Oczywiście, że postaramy się pomóc, ale dla zachowania porządku na forum przeczytaj regulamin i najpierw poszukaj czy nie było podobnego tematu, a jak nie znajdziesz po prostu załóż nowy, a nie piszesz w temacie o zapachu benzyny.
Drool - Nie Kwi 24, 2011 16:44

Ostatnio też trochę walczyłem z przewodami paliwowymi. Pierwsze objawy były takie, jak napisano wyżej - zapach benzyny i zero widocznych wycieków. Po tygodniu od pierwszych objawów cała zawartość baku wylała się przez dziurę w przewodzie paliwowym:P Nie wiem jak dokładnie oglądałeś przewody ale możesz zrobić to jeszcze raz pod kontem ognisk korozji i śladów ewentualnego gnicia. Weź też pod uwagę fakt, że kiedy silnik nie pracuje w przewodach nie ma ciśnienia i wyciek może się nie pojawić.

Pozdrawiam
Drool

Perez - Nie Kwi 24, 2011 17:38

Szczegolnie przyjzyj się tym przewodom pod autem, bo to znana przypadlosc starszych 600 i 400. Tak samo przewody hamulcowe, ktore ida razem z paliwowymi pod podloga.
maG_xx - Wto Kwi 26, 2011 07:22

auto właśnie idzie na kanał i zaczynam grzebać.
Ostatnio zauważyłem ze zapach sie nasila jak sie pojeździ autem po zakrętach, czyli moze być ze coś jest z wlewem paliwa.
Ale aby tam sie dostać to trzeba cąły bak demontować chyba ?

rami1000 - Wto Kwi 26, 2011 09:27

mi kiedys pękła w aucie rorka powrotu do baku przy samym baku. Widoczne to było po dostaniu się do baku od środka pod siedzeniem.
maG_xx - Sob Kwi 30, 2011 13:48

rami1000 jak dostałem sie do baku od srodka ? Jak ja ostatnio odkrecałem zbiornik to pąpka jest po jednej stronie a pływak po drugiej do pływaka sie dostaniesz a do pompki tylko po zdjeciu baku od spodu.
Czy moze w SDI jest inaczej ?
Problem nie zostął zażegnany z braku czasu .. :(

rami1000 - Sob Kwi 30, 2011 18:30

miałem tak w innym aucie:) w roverku na szczęście nie było potrzeby grzebać tam, ale w wiekszości aut dostaje się do pompki pod tylną kanapą.
maG_xx - Pon Maj 02, 2011 07:52

szkoad ze 600 nie ma dostępy z pod kanapy do zbiornika :(
mało tego trzeba demontować tłumnik ..