Zobacz temat - [R214 si] niecodzienny problem:(

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214 si] niecodzienny problem:(

karol1005 - Wto Kwi 26, 2011 08:02
Temat postu: [R214 si] niecodzienny problem:(
witam mam niecodzienna sytuacje ,urwał mi sie kawałek bagnetu od oleju jakies 4 cm i zostało w tej rurce wie moze ktos jak to wyciagnac ??da sie wymontowac ta rurke ,moze miał ktos juz taka sytuacje.
shilus82 - Wto Kwi 26, 2011 08:33

hmm, zakombinowałbym tak, że resztę bagnetu wepchnąłbym do miski olejowej. Potem spuściłbym olej i odkręcił miskę a przy okazji wymienił pod nią uszczelkę, bo lubi się pocić. Ale może jest jakiś mniej inwazyjny sposób :hmm:
karol1005 - Wto Kwi 26, 2011 10:00

A czy niema innego sposobu ma ktos jakis inny pomysł chociaz ten jest dobry tylko ze troche kombinowania..
chudson - Wto Kwi 26, 2011 10:49

wepchnąć resztę do miski i zostawić ją tam ,ale nie wiem czy uda się wepchnąć bo może się zapierać o dno miski.

Raczej trudno będzie to zrobić szybko i sprawnie.
Ile kosztuje uszczelka miski do serii K ?? Bo do serii L chcieli ponad 80zł więc spasowałem i użyłem silikonu

Squid - Wto Kwi 26, 2011 11:00

chudson napisał/a:
Ile kosztuje uszczelka miski do serii K ??

Uszczelka miski Victor Reinz 65,00 kupowałem w połowie listopada w Lublinie.

karol1005 - Wto Kwi 26, 2011 19:48

chyba bede musiał tak zrobic spróbowac to wepchnac tam a moze tak zostac ten kawalek w misce ??nie bedzie w niczym przeszkadzał bo narazie uszczelka u mnie jest ok:
sobon - Pią Kwi 29, 2011 11:54

Witaj masz rację zostaw to tak nic się silnikowi nie stanie ten kawałek będzie tam sobie leżał i tyle Sam z rok temu rozbierałem misę przy wymianie oleju bo czyściłem cały syf z misy i według mnie nie ma prawa zaszkodzić silnikowi Będzie leżał na dnie.

A le spróbuj odkręcić rurkę bagnetu może jakoś uda się ten kawałek jeszcze złapać...