|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] problem z turbo ?
Wolan007 - Sro Maj 04, 2011 01:05 Temat postu: [R45] problem z turbo ? Witam
Pokrotce postaram sie przedstawic moj problem, moze uda mi sie go rozwiazac, otoz...
We wrzesniu ubieglego roku padla mi pompa wtryskowa, samochod (z braku czasu) przelezal jakies 3 miesiace, udalo mi sie go w koncu ruszyc, dzieki wymianie felernego sterownika (w tym miejscu wielkie dzieki Jugolowi za jego temat dot. jego walki z pompa wtryskowa).
Wszystko ok, jezdzi, ale od tego czasu stracil jakby kompletnie moc ktora dawala turbosprezarka, kiedys jak przekraczalem ok 2300 obrotow czuc bylo jak auto dostawalo kopa, a teraz nic.... az strach wyprzedzac czy macie jakies pomysly jaka moze byc tego przyczyna ?
Dodam jeszcze, ze mialem krotko problem opisywany wczesniej przez forumowiczow, w ktorym po wejsciu na wyzsze obroty nastepowal spadek, a z tylu bialy dym, ale na szczescie przeszlo...
tronsek - Sro Maj 04, 2011 05:24
W pierwszej kolejności do sprawdzenia przewody IC, czy są szczelne.
Koju - Sro Maj 04, 2011 09:07
Czy po wymianie kąt wtrysku był ustawiany ?
bociannielot - Sro Maj 04, 2011 09:14
Wolan007 a nie masz obicnki na 4000 obr/min? Koju, to też jest dobra myśl sprawdzić kąt .
Wolan007 - Sro Maj 04, 2011 12:02
w sumie to z tego co pamietam to nawet chyba po tym czasie nie probowalem go krecic pow te 4000 obr/min. Posprawdzam najpierw wszystkie szczelnosci oraz kat i zobaczymy co dalej...
|
|