|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Na jakiej www umieszczać pliki video do podglądu?
k3master - Sro Maj 04, 2011 18:22 Temat postu: Na jakiej www umieszczać pliki video do podglądu? Witam,
Co jakiś czas tworzę animacje komputerowe na zlecenie.
Praca zdalna.
I jak mam już gotową animację i chcę ją pokazać zleceniodawcy przesyłam ją kurieremplików. Trwa to długo i pliki są dostępne tylko przez 2 dni.
Czy znacie może jakąś stronę (najlepiej darmową), na której mogę wgrać dany plik video (avi, fla itp), dostać np. link do niego i przekazać go zleceniodawcy, tak aby mógł sobie podglądnąć kiedy mu pasuje?
Z góry dziękuję za sugestie.
Pozdrawiam
greg-si - Sro Maj 04, 2011 18:24
youtube
k3master - Sro Maj 04, 2011 18:34
coś oczywiście poza YT ale dzięki za szybką odpowiedź.
Pozdrawiam
MaReK - Sro Maj 04, 2011 18:55
Ale to ma być do odtwarzania online (flash player) ?
Dużo ludzi korzysta z vimeo, a jeśli nie to, to może musisz stworzyć własny serwis tego typu. Jest to proste rozwiązanie, wystarczy mieć oprogramowanie ffmpeg na serwerze, żeby konwertował filmy w locie, albo sam na komputerze konwertuj do flv, mp4...
ROVERki.pl na stronie www.roverki.pl w dziale multimedia/filmy mają właśnie takie rozwiązanie.
Pozdrawiam,
k3master - Sro Maj 04, 2011 19:05
Dzięki Marek. Zawsze można na Ciebie liczyć
Właśnie o takie rozwiązanie mi chodzi jak na roverki.pl.
Pogadam ze znajomym informatykiem żeby coś takiego mi wykombinował.
Dzięki jeszcze raz.
Pozdrowionka!
MaReK - Czw Maj 05, 2011 13:20
k3master napisał/a: | Pogadam ze znajomym informatykiem żeby coś takiego mi wykombinował.
Dzięki jeszcze raz. |
Poszukaj sobie darmowych webowych flashplayerów.
Największym problemem może być oprogramowanie ffmpeg.
Jeśli jednak to jakiś dedyk, to powinno się udać zainstalować go z paczki.
W przeciwnym razie, skorzystasz z wersji windowsowej i będziesz pliki video wrzucał na serwer ftpem.
Player jest uniwersalny więc uruchmaiasz go plikiem php z parametrami. Parametry to nazwa pliku z filmem, rozmiar ekranu, autostart itp. itd.
|
|