|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R220 Sdi]Uszczelniacz półosi
thansen - Pią Maj 06, 2011 20:26 Temat postu: [R220 Sdi]Uszczelniacz półosi Witam wszystkich klubowiczów i sympatyków tej marki.Mam pytanko potrzebuję uszczelniacz lewej półosi bo cieknie mi trochę a tomateam chyba ma przedłuzony weekend i nie mogę się dodzwonic a musze go wymienić.Zatem moze wiecie gdzie mogę go dostać bez wyjmowania i biegania po sklepach.?A przy okazji wiecie jak jest uszczelka pod kolektor dolotowy bo coś silnik zrobił mi sie mokry i znika płyn a jak doleje to chyba wydechem wylatuje bo robi sie mokra plama.Z góry dzieki za wskazówki
Brt - Pią Maj 06, 2011 21:00
uszczelniacz lewy akurat jest nietypowy i podanie wymiarów raczej nie pomoże w znalezieniu go w sklepie ... ja bym jednak próbował siedodzwonić do Tomateam .... tym bardziej, ze te uszczelniacze występują w dwóch odmianach.
A co do uszczelki kolektora, to o ile wiem, nie ma ona nic wspólnego z cieczą chłodzacą .... jakby do komory spalania dostawała się ciecz, to miałbyś biały dym z wydechu ...... a to niestety raczej będzie świadczyć o uszczelce pod głowicą lub niestety pęknięciu głowicy ..... najpierw jednak poszukaj nieszczelności na wężach, posprawdzaj opaski itp. a dopiero jak tego będziesz pewny szukaj dalej
A gdzie ta plama się robi
Remigiusz - Pią Maj 06, 2011 21:52
Kurcze szkoda ze nie ma mnie w Polsce bo mam od Tomiego Uszczelniacze półosi dla obu stron dla SDI Kupilem dla 220 i po wypadku mi zostały
Brt - Pią Maj 06, 2011 22:14
mój jeździ u Paula w jego R
thansen - Sob Maj 07, 2011 12:56
pod kolektorem wydechowym i dolotowym jest mokry silnik a jak doleje do stanu płynu to kapie mnie z wydechu jak ubędzie to spoko i jak jest pełny stan to jak mu przycisne to kopci na czarno a jak go nie ma to niekopci niewiem chyba podpalę te auro
|
|