Zobacz temat - [R214 Si] Brak ogrzewania tylnej szyby

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214 Si] Brak ogrzewania tylnej szyby

wlodi893 - Czw Maj 12, 2011 12:35
Temat postu: [R214 Si] Brak ogrzewania tylnej szyby
Witam! Problem ten wyglada następująco (poniżej zdjęcie)- da sie cos zrobic z tym fantem?

Uploaded with ImageShack.us

Jarusek - Czw Maj 12, 2011 12:39

Istnieje coś takiego jak klej (elektro)przewodzący. Wygooglaj tyle mogę pomóc :D
wlodi893 - Czw Maj 12, 2011 15:14

Hmm... To w takim przypadku (zakładając, że mam ten klej) co w to miejsce przykleić ? Bo tak jak na zdjęciu widać nie ma nic oprócz tej luźnej wtyczki :/
pistolet - Czw Maj 12, 2011 17:14

Jakaś blaszka miedziana, kawałek laminatu, nawet zwykły drut taki jak do grota lutownicy - spłaszcz go kombinerkami z obu stron, wepchaj do wtyczki a do szyby przyklej tym elektro klejem.
wlodi893 - Czw Maj 12, 2011 18:20

Jutro postaram sie kupić ten klej i cos podłubać. Jakby co jeszcze dam znać jakie są efekty ;) I przykleić go w tym samym miejscu, w ktorym był?
colin1983 - Czw Maj 12, 2011 19:27

wlodi893 napisał/a:

Jutro postaram sie kupić ten klej i cos podłubać. Jakby co jeszcze dam znać jakie są efekty ;) I przykleić go w tym samym miejscu, w ktorym był?
no jasne że tak
qba88 - Czw Maj 12, 2011 21:39

tylko jest też taki problem z tym klejem że on służy do uzupełniania przerwanych nitek na szybie a nie do przyklejania takiej powierzchni, nie wiem czy jak będzie go taka plama czy nie będzie się to grzało za bardzo? a wiadomo czym grozi takie punktowe grzanie szyby gdy na zewnątrz będzie mróz :D
tomo63 - Czw Maj 12, 2011 22:02

qba88 napisał/a:
tylko jest też taki problem z tym klejem że on służy do uzupełniania przerwanych nitek na szybie a nie do przyklejania takiej powierzchni, nie wiem czy jak będzie go taka plama czy nie będzie się to grzało za bardzo? a wiadomo czym grozi takie punktowe grzanie szyby gdy na zewnątrz będzie mróz :D

Dokładnie, to coś nie jest klejem i służy do uzupełniania ścieżek.
Mi udało się tym naprawić jednak grzanie (lutownicą się nie udało) w ten sposób, że powiedzmy przycisnąłem ten miedzianą końcówkę do szyby (myślałem że się przyklei) ale jak zobaczyłem, że nic z tego to wcisnąłem na stałe między szybę a krawędż klapy kawałek drewienka, tak aby przyciskał to non stop :) i z głowy :)

pistolet - Czw Maj 12, 2011 23:34

Zanim będziesz "kleił" to delikatnie przeczyść tą powierzchnię miedzianą którą masz na szybie drobnym papierem ściernym i odtłuść jakimś rozpuszczalnikiem.
wlodi893 - Pią Maj 13, 2011 10:37

Dziś jak będe jechał na zajęcia to postaram się kupić ten klej. I tak jak pistolet, mowisz, najpierw lekko wyczyszcze. Jakbym miał jakieś watpliwości czy cos to jeszcze ewentualnie się odezwę ;) Zobaczymy co z tego wyjdzie...