|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
MGF i MG TF - [MGF] Myjnia ?
mg1989sos - Czw Maj 12, 2011 19:26 Temat postu: [MGF] Myjnia ? Ostatnio wybrałem się na myjnię automatyczną ( oczywiście z hardtopem:P ) i po wyjeździe z myjni miałem problem z odpaleniem... zapalił, i od razu zgasł... potem po odpaleniu obroty skakały 1000-3000 ... i gasł ... dopiero po przytrzymaniu go przez pare sekund na 6 tys wszystko wróciło do normy co to mogło być ? kable zalało czy co ?
MaReK - Czw Maj 12, 2011 23:46
Co się mogło stać nie wiem... pewnie woda poleciała na kopułkę, kable, świece... problemu nie ma, żeby się tam dostała zarówno od góry jak i spodu - przy takim ciśnieniu.
Ja chciałem zrobić raz taki zabieg z braku czasu, ale obsługa myjni (RoboWASH) nie zgodziła się na wjazd tym autem Więc siłą rzeczy pojechałem na myjnię ręczną samoobsługową.
Mad - Pią Maj 13, 2011 01:24
Nie no Panowie, mycie samochodu z softtopem na myjni automatycznej to proszenie sie o kłopoty - zniszczenie dachu, szyby, w najgorszym scenariuszu nawet zerwanie dachu ze stelażu.
Autko na bezdotykową, a dach w domu szczotką delikatnie i najlepiej specjalnymi preparatami + konserwacja.
MaReK - Pią Maj 13, 2011 06:22
Mad, ale przecież kolega napisał:
mg1989sos napisał/a: | Ostatnio wybrałem się na myjnię automatyczną ( oczywiście z hardtopem:P ) |
Ja także jechałem z twardym dachem. Softtop mógłby się poddać, szczególnie na plexie z tyłu To już lepiej wjechać bez dachu, niczym James Belushi w filmie K9
|
|