|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R 620] Psujący się zacisk / tłoczek
michallo - Pon Maj 23, 2011 00:07 Temat postu: [R 620] Psujący się zacisk / tłoczek Witam
Zaczęły mi się chyba sypać zaciski i tłoczki przednich hamulców. Szpilki straszliwie się nagrzewają i przy jeździe a najbardziej skręcaniu słyszę piszczenie. Czy wiecie czy dostępne są do tego jakieś zestawy naprawcze? Na allegro widzę tylko na tył. Widzę, że grzeją się oba koła. Czy to może być coś innego? Jednocześnie wydaje mi się, że zaczął delikatnie bić przy hamowaniu i w ogóle słabiej hamuje, ale nie dzieje się to zawsze.
tomason - Pon Maj 23, 2011 06:05
Piszczenie to moze byc lozysko telepanie krzywe tarcze
thef - Pon Maj 23, 2011 07:49
A rozbierałeś w ogóle te zaciski? Najpierw trzeba by je wyczyścić, sprawdzić i nasmarować śruby pływające, sprawdzić tłoczek, stan blaszek, klocków itp.
kruszan - Pon Maj 23, 2011 08:20
Radzę sprawdzić również sworznie, jeśli przy skręcaniu piszczy to mogą być one (szczególnie ten dolny), poza tym jak post wyżej zostało ujęte wszystko, jak nie rozbierzesz to nie dowiesz się, chyba, że zbytek $ to można do mechanika
michallo - Pon Maj 23, 2011 17:47
Dzięki za odpowiedzi. Najpierw rozbiorę zaciski i zobacze co się w nich dzieje.
Jeszcze jedna sprawa, totalnie nie związana z zaciskami.
Skąd powinno być zaciągane powietrze do filtra powietrza? Tzn gdzie powinna iść ta rura, bo u mnie coś było przy niej majstrowane i albo ciągnie ciepłe powietrze, albo zaciąga liście i filtr się od razu syfi.
Mazak - Pon Maj 23, 2011 18:30
michallo napisał/a: | Tzn gdzie powinna iść ta rura, |
u mnie szła po akumulator mniej więcej a jak chodzi o zaciski to zrób jak koledzy radzą i dobrze nasmaruj te śruby pływające a zestawy naprawcze są w intercarsie lub fota
kruszan - Wto Maj 24, 2011 08:07
dokładnie pod akumulatorek, sam o to pytałem już na forum
|
|