Zobacz temat - [R45] Porządek w kablach, naprawa radia

Forum Klubu ROVERki.pl

Car-audio, nawigacje, radia CB - [R45] Porządek w kablach, naprawa radia

NiceMan - Pon Maj 23, 2011 15:20
Temat postu: [R45] Porządek w kablach, naprawa radia
Witam
Zakupiłem Roverka 45 i nie działa mi radio. chciałem doprowadzić je do ładu. Pytanko kto we Wrocku podjął by się zadania naprawienia radyjka. Oraz mniej więcej ile by to kosztowało

Pozdrawiam

adamsky - Pon Maj 23, 2011 15:46

NiceMan, a może dałbyś nam wskazówkę jakie masz te radio ?
Co innego analog, co innego radio z wyświetlaczem 17" LCD ii mega bajerami.
wiem że koło mnie jest na ul. kochanowskiego Auto Alarm Car Radio-Wrocar. poszukaj w necie numeru.

NiceMan - Pon Maj 23, 2011 17:18

Stare radyjko na CD z 5 lat jak nie więcej ma :)

Pozdro

pdasiek - Czw Cze 02, 2011 21:09

zrob zdjęcie i napisz jak się objawia ta usterka.
jest wiele możliwości najprostsze to:
bezpiecznik, upalony przewód masa albo napięciowy, upalona ścieżka na płycie radia,

naprawa samego radia może się nie kalkulować, teraz za 150 zł możesz kupić bardzo dobre używane radyjko.

a byle jaka naprawa radia na pewno nie kosztuje mniej niż 30-50 zł, a może osiągnąć kwotę i 150 także się zastanów :) no ale napisz dokładnie co i jak będziemy działać

NiceMan - Czw Cze 02, 2011 21:58

Usterka dziwna. Radio raz działa raz nie. Pochodzi z 10-15 min za chwile przerwie. Wyłączę autko i włączę radio nie działa. Ale jak włączę i wyłączę radio tak kilka razy to radio zadziała ale na chwilę. Bezpiecznik ok. Kable odpinałem i też są ok dziwne. Jutro może podepnę radio taty i zobaczę jego jak się zachowuje ;)

Pozdro

pdasiek - Czw Cze 02, 2011 22:21

wygląda mi to na jakąś upaloną końcówkę, po prostu się grzeje i rozłącza. ja bym sobie odpuścił, napisz co to za model
NiceMan - Pią Cze 03, 2011 19:34

Witam
Sprawa wyjaśniona ;) Radio walnięte. Z czystym sumieniem kupuje nowe ;)

Pozdrawiam