Zobacz temat - [MG TF] Problem z przednią lampą

Forum Klubu ROVERki.pl

MGF i MG TF - [MG TF] Problem z przednią lampą

Gites - Wto Maj 24, 2011 10:21
Temat postu: [MG TF] Problem z przednią lampą
Cześć,
No i mam kolejną rzecz do poprawienia w TFie. Nie wiem jak to się stało ale obluzowana postojówka wytopiła "koszyczek" w którym siedziała wraz z gniazdem. W efekcie wspomniany koszyczek odłamał się i w tej chwili jestem w sytuacji kiedy nowa żarówka nie trzyma się prawidłowo (w zasadzie to ona w ogóle się nie trzyma tylko lata luźno). Z obawy o dalsze topienie zamieniłem żarówkę W5W na LEDowy odpowiednik ale siedzi on w kloszu na słowo honoru. Naprawić / skleić bez rozbierania klosza się nie da. Przy okazji chciałbym poprawić mocowanie srebrnego pierścienia widocznego wewnątrz klosza - jedna strona paskudnie odstaje.
Mam kilka pytań w związku z powyższym:

- Czy da się wymontować przednią lampę bez demontażu zderzaka?
- Czy lampy w TFie są rozbieralne bez łamania czegokolwiek?
- Czy auto z LEDowymi postojówkami przejdzie okresowe badania techniczne? (starałem się kupić białe ale i tak dają jakieś takie trupio-blade światło... całe szczęście że świecą intensywnie)

Dzięki, pozdrawiam,

practicator - Sro Maj 25, 2011 06:43

Lampy są rozbieralne. To na pewno - szyba trzyma się na kilku klipsach z tego co pamiętam.

jeśli tylko na LEDach masz znaczek dopuszczenia do użytku to można. ale zwykle diagnosta na to nie patrzy.

czy da sie zdemontować - nie wiem... wygląda jakby tak, ale nie jestem pewny.