Zobacz temat - Rover Streetwise TDI

Forum Klubu ROVERki.pl

Chcę kupić ROVERka - Rover Streetwise TDI

kamax_19 - Wto Maj 24, 2011 12:31
Temat postu: Rover Streetwise TDI
Co sądzicie o tym roverku
http://otomoto.pl/rover-s...-C11667595.html

Co do ceny to nie tak jak na ogłoszeniu 7,5tys ale 5tys(możne coś by się jeszcze z targowało) i nie wiem czy warto czy nie, bo jest trochę roboty. Przód by trzeba pewnie wszczepić nowy i nie wiadomo co z progiem bo też jest wgnieciony. Byłem oglądałem go tak jest ładny i silnik nic nie oberwał, ale czy koszt naprawy nie wyjdzie więcej jak dołożyć tysiaka i kupić dobre zarejestrowane auto.... :?: :?: :?: :?: Tak liczyłem to cześci + rejestracja ok 6tys ale wiadomo jak jest z rozbitkami a to to a to tamto wyjdzie itp..... :/ :/

leszczu - Wto Maj 24, 2011 12:41

kamax_19, odpuść go sobie. Dużo roboty jest przy nim, a żeby się opłacało go robić, to by już tyle czasu nie wisiał na otomoto. :wink:
kamax_19 - Wto Maj 24, 2011 12:46

Ew na części ale musiał by iść za jeszcze mniejsze pieniądze.
leszczu - Wto Maj 24, 2011 12:48

kamax_19 napisał/a:
Ew na części ale musiał by iść za jeszcze mniejsze pieniądze.

No jeśli na części to trochę za drogo. :wink: Ale tam mało co jest na części. :wink:

adamsky - Wto Maj 24, 2011 12:50

kamax_19, jeśli się zdecydujesz to masz u mnie dożywotnie miano hardkora ;D
kamax_19 - Wto Maj 24, 2011 12:51

Troche się uzbiera. Silnik jest zdrowy klima fotele 3 pary drzwi klapa.... itp.... Za 3tys bym go wzioł... :wink: :grin:
leszczu - Wto Maj 24, 2011 13:00

kamax_19 napisał/a:
Troche się uzbiera. Silnik jest zdrowy klima fotele 3 pary drzwi klapa.... itp.... Za 3tys bym go wzioł... :wink: :grin:

Ee tam :mrgreen: . Lepiej już jakiegoś ZR. :wink:

kamax_19 - Wto Maj 24, 2011 22:43

adamsky, Wziął bym go ale przy ew. sprzedaży będzie problem :???: .... :/

Jak zbije jeszcze cene to go może wezme narazie musi poczekać bo za jakiś tydzień prawdo podobnie będzie u mnie następne MG ZR :mrgreen: :grin: :mrgreen:

Raptile - Sro Maj 25, 2011 08:58

kamax_19, za 3-4 masz zra angola
Wydryszek - Sro Maj 25, 2011 10:21

Maska, błotniki, drzwi kompletne, zderzak, cały pas przedni, może chłodnica gdzieś "pękła", wózek przedni, lewa strona zawieszenie, walnięta chyba lewa podłużnica (dziwnie zdjęcia robione więc dobrze nie widać), próg, lampy, atrapa, skrzynka bezpieczników najlepiej nowa chyba, że tą podreperować. Ogólnie dużo drobnych usterek które mogą sporo kosztować, do tego doliczyć pierdoły jak jakieśuszczelki, kierunkowskazy, przeguby, plastiki i takie tam to może sporo wyjść a i tak nie wiadomo czy uda się wyprowadzić na prostą, geometria, przeglądy.... chyba mało opłacalne jak już sam zaznaczyłeś. Gdyby zszedł z ceny i nie trzeba było kleić z dwóch to byłoby ok.
kamax_19 - Sro Maj 25, 2011 10:41

Raptile, Co tak drogo za tę ZR trza wiedzieć od kogo kupować i gdzie :razz:

[ Dodano: Sro Maj 25, 2011 11:41 ]
A tak sie rozglądałem na allegro i szukałem do niego części i na alledrogo za sam przedni zderzak chcą 1800zł a w tym poczaskańcu nie pamiętam czy był dobry czy nie bo przód nie dostał. Ale odpuszczę go sobie bo fakt juz go nikt tak nie zrobi żeby auto zostawiało 2 a nie ze 3 albo i 4 ślady :razz: No chyba że gość puści za jakieś grosze całe na części

bociannielot - Sro Maj 25, 2011 10:43

Mój po wypadku był bardziej "kompletny" a poszedł za 2400... także zastanawiałbym isę czy jest sens - góra 2k bym dał, a i też chyba nie.