|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214 Si] Brak kontrolki ogrzewania tylnej szyby
wlodi893 - Sro Maj 25, 2011 15:39 Temat postu: [R214 Si] Brak kontrolki ogrzewania tylnej szyby Witam! Tak jak w temacie, zniknęła mi kontrolka informująca o włączonym ogrzewaniu tylnej szyby (najprawdopodobniej podczas kombinowania przy podświetleniu jej włącznika). Gdzie szukać przyczyny?
colin1983 - Sro Maj 25, 2011 15:42
wlodi893 napisał/a: | Witam! Tak jak w temacie, zniknęła mi kontrolka informująca o włączonym ogrzewaniu tylnej szyby (najprawdopodobniej podczas kombinowania przy podświetleniu jej włącznika). Gdzie szukać przyczyny? | może żaróweczka się spaliła
wlodi893 - Sro Maj 25, 2011 15:55
Jeszcze nie sprawdzałem Żeby się do niej dobrać trzeba zdejmować całe zegary? (bo nie wystarczy chyba zdjęcie tej szybki...(?)
leszczu - Czw Maj 26, 2011 09:59
wlodi893 napisał/a: | Żeby się do niej dobrać trzeba zdejmować całe zegary? |
Kolego, na zegarach nie ma żaróweczki od włączenia ogrzewania tylnej szyby.
Zapewne masz do wymiany żaróweczkę w przycisku.
http://forum.roverki.eu/v...i+jak+wyj%B1%E6
wlodi893 - Czw Maj 26, 2011 11:21
leszczu, i tu Cię zaskoczę! U mnie od momentu, w którym kupiłem to auto miałem kontrolke na desce (zaraz przy kontrolce przeciwmgielnych). I do niedawna działała... Z przyciskiem się zgodzę- dobrałem się ostatnio do niego, i musze tylko kupić tą żaróweczkę/diodke, włożyć i będzie baja
kzrr - Czw Maj 26, 2011 11:24
W którym miejscy ma być ta kontrolka ? Bo jakoś średnio to widze...
leszczu - Czw Maj 26, 2011 11:26
wlodi893 napisał/a: | leszczu, i tu Cię zaskoczę! U mnie od momentu, w którym kupiłem to auto miałem kontrolke na desce (zaraz przy kontrolce przeciwmgielnych). |
O kurde, to chyba będzie jakaś samoróba, bo w oryginale takiej kontrolki nie było.
wlodi893 - Czw Maj 26, 2011 11:41
Ale po co komus byłaby kontrolka od ogrzewania tylnej szyby? Raczej wątpie, ale kto wie. kzrr, tak jak mówilem- z lewej strony, zaraz obok kontrolki od przeciwmgielnych.
leszczu - Czw Maj 26, 2011 11:45
wlodi893 napisał/a: | z lewej strony, zaraz obok kontrolki od przeciwmgielnych. |
W tym miejscu to jest kontrolka "TC"
wlodi893 - Czw Maj 26, 2011 11:49
leszczu napisał/a: | W tym miejscu to jest kontrolka "TC" |
TC? A tak z polskiego na nasze?
kzrr - Czw Maj 26, 2011 12:04
kontrola trakcji, takie same zegary były we Freelanderze a tam kontrola trakcji już była.
wlodi893 - Czw Maj 26, 2011 12:14
To ja już zaczynam wątpić w swoją pamięć i wzrok A niby białych myszek ani innych tego typu dziwnych rzeczy dotąd nie widziałem Także moim zdaniem temat można uważać za zamknięty.
adamsky - Pon Lip 25, 2011 14:57
kzrr napisał/a: | kontrola trakcji, takie same zegary były we Freelanderze a tam kontrola trakcji już była. |
a ja zadam pytanie, bo nie mam jeszcze wiedzy w tym zakresie.
drugi przycisk na desce, zaraz za przyciskiem klimy to tzw. kontrola trakcji.
Ktoś wie czym charakteryzuje się włącznie tego przycisku i czy to po prostu "kontrola trakcji" tylko z nazwy?
sknerko - Wto Lip 26, 2011 07:53
adamsky napisał/a: | drugi przycisk na desce, zaraz za przyciskiem klimy to tzw. kontrola trakcji.
Ktoś wie czym charakteryzuje się włącznie tego przycisku i czy to po prostu "kontrola trakcji" tylko z nazwy? | ale w R200? bo tam trakcji nigdy nie było, na konsoli jest szyba ogrzewana, klima, awaryjne, halogeny przód, przeciwmgielne tył. Czasem tam tez było grzanie foteli. W Freelanderze masz od prawej klima , zmykanie obiegu powietrza, awaryjne grzanie szyby tył i tempomat o ile auto go ma. w Freelu nie ma wyłącznika Kontroli Trakcji bo ona działa tylko do 50km/h a potem już nie
adamsky - Wto Lip 26, 2011 13:49
No jest taka jakby świeżynka - płatek śniegu. halogenów nie posiada auto.
u mnie jest : klima - "śnieżynka" - awaryjne - zaślepka - ogrz. tylnej szyby
teraz nie zrobię zdjęcia, wrzucę potem.
leszczu - Wto Lip 26, 2011 17:27
Cytat: | No jest taka jakby świeżynka - płatek śniegu |
Jak śnieżynka to to jest włącznik od klimy.
imejdz - Wto Lip 26, 2011 19:44
adamsky napisał/a: | u mnie jest : klima - "śnieżynka" - awaryjne - zaślepka - ogrz. tylnej szyby |
patrząc na zdjęcie w garażu masz standardowo ustawione przyciski:
grzanie tylnej szyby -> klimatyzacja -> awaryjne -> zaślepka -> przeciwmgielne tył
chyba że nie o tym aucie mówisz;)
Raku83 - Wto Lip 26, 2011 20:43
Podepnę się pod temat czy w R25 regulacja świateł, lusterek ,blokowanie tylnych szyb jest podświetlana??
imejdz - Wto Lip 26, 2011 21:04
w r200 nie jest, podejrzewam że na 99% w r25 też nie
choć nie jestem pewny co do przycisku blokowania szyb...
|
|