|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Włamanie do auta - pomóżcie co teraz
Armandoo - Pią Maj 27, 2011 20:36 Temat postu: [R600] Włamanie do auta - pomóżcie co teraz Hej,
dziś w nocy autko mojego taty doświadczyło próby kradzieży:-)
Samochód stał pod blokiem ( w środku brak akumulatora) , ostatnio auto coś ma problemy z odpalaniem.
Złodzieje zniszczyli wszystkie zamki ( drzwi i bagażnik ) i nie udało im się dostać do środka
Teraz mamy tylko problem , że nie możemy otworzyć auta bo wszystkie zamki rozwalone doszczętnie. A centralny nie działa bo akumulator odłączony :-( Co za pech.
Proszę o radę co zrobić ? Jak otworzyć drzwi albo jak otworzyć samą maskę , żeby podłączyć akumulator i wtedy pójdzie z centralnego.
Proszę wszystkich włamywaczy o pomoc
KRYS - Pią Maj 27, 2011 20:47
Idź na policje i zapytaj czy znają kogoś kto mógłby Ci pomóc z otworzeniem auta.
A jakie to auto?
Jezeli ma małe trójkątne szybki to moze wartą jedną poświecić i otworzyć auto od środka
Armandoo - Pią Maj 27, 2011 20:51
Autko to Rover 600
Hehehe...z tą policją to nawet zabawne:-) Raczej w Warszawie na Pradze Północ policja nie jest chętna do jakichkolwiek rad i pomocy
tomason - Sob Maj 28, 2011 05:44
Zrob sobie klina z klocka drewnianego. Sprobuj troszke w sam rog drzwi go delikatnie wlozyc, aby zrobic szczeline. Nastepnie wez kawalek druta i sznurowki. Ze sznurowki zrob petelke zaciskajaca sie przez pociagniecie, a drutem pokieruj ja na bolec(mam nadzieje, ze jest u Ciebie). Albo poszukaj jakiegos zlodzieja ktory za 50 zl otworzy
JJJJ - Sob Maj 28, 2011 07:37
Jak będzie ci trudno to może spróbuj wziąć dłuższego druta i otworzyć bagażnik tą klamką wewnątrz i przez bagażnik się do środka dostaniesz.
kotulsky - Sob Maj 28, 2011 08:47
kolega JJJJ i Ja popieramy tą sztuke walki sam tak 3 razy otwierałem auto.bo można też kluszykiem od mercedesa sprintera ale jak zamki poszarpane to tylko drucik.Ale oklej najpierw listwy chromowane i karoserie wokół bo szkoda auta
Armandoo - Sob Maj 28, 2011 14:00
Dzięki za rady . Też o tym myślałem. Dzisiaj spróbuję
kotulsky - Sob Maj 28, 2011 17:37
po zabiegu uszczelka naderwana ? wętrze drzwi podziabane ? mam nadzieje że chromków niepogniotłeś
Jugol - Sob Maj 28, 2011 17:52
Armandoo, może spróbuj tak: http://www.youtube.com/watch?v=t8Zy-yjavlA
tomason - Nie Maj 29, 2011 09:18
Jugol u nas raczej tak nie da rady
Morgoth - Pon Maj 30, 2011 13:28
Jak policja niechętna, możesz skontaktować się z punktem wyrabiania kluczy. U mnie w mieście pomogli kiedyś, gdy zatrzasnęły się drzwi z kluczykami w środku Za 5 dyszek. Nie zazdroszczę sytuacji.
@up - filmik świetny. Najlepsze było jak puknął w szybę i opadła
przemek199 - Wto Maj 31, 2011 21:54
Koledzy po pierwsze nigdy nie wybijajcie najmniejszej szybki jak kolega mówil bo sa najdrozsze i najtrudniej je dostac a po drugie ja poszedlem na policje dali mi telefon koles przyjechal sprawdzil czy mam papiery do auta i otworzyl ale za 100... klin drewniany miedzy uszczelke a szybe i szarpal za preta w drzwiach az poszlo zajelo mu to moze 5 minut... szyby nie oplaca sie wybijac... Pozdro!
filo - Sro Cze 01, 2011 22:08
Poszukaj tematu jak otworzyć maskę gdy zerwała się linka. Jak się uda to zapiąć aku i otworzyć z pilota.
|
|