|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [rover 214] poduszki po dzwonie czy wystrzelą
arrekh - Nie Maj 29, 2011 21:14 Temat postu: [rover 214] poduszki po dzwonie czy wystrzelą Miałem dzwona: wjechałem kolesiowi przodem w hak. Zderzak wgięty na głębokość dłoni, maska zjechała parę stopni ku dołowi i otwiera się z trudem, chłodnica cała, płyn chłodniczy nie pociekł, olej trzyma, wiatrak cały.
Dlaczego poduszki nie wystrzeliły: czy siła zderzenia była za mała?
Czy może czujnik(?)SRS jest skopany i może wywalic poduszki teraz w dowolnym momencie, np. jak będziemy demontować zderzak...?
Wyjąć bezpiecznik od SRS?
Kozik - Nie Maj 29, 2011 21:19
arrekh napisał/a: | Dlaczego poduszki nie wystrzeliły: czy siła zderzenia była za mała? |
Możliwe że była za mała
arrekh napisał/a: | Czy może czujnik(?)SRS jest skopany i może wywalic poduszki teraz w dowolnym momencie, np. jak będziemy demontować zderzak...?
Wyjąć bezpiecznik od SRS? |
Jak będziecie demontować zderzak to już nic nie powinno się stać.
Czy jak zapalisz teraz auto to kontrolka SRS gaśnie czy świeci?
[ Dodano: Nie Maj 29, 2011 22:19 ]
arrekh napisał/a: | Zderzak wgięty na głębokość dłoni, maska zjechała parę stopni ku dołowi i otwiera się z trudem, chłodnica cała, płyn chłodniczy nie pociekł, olej trzyma, wiatrak cały. |
takie uderzenie to nie uderzenie
Dobrze, że jesteś w całości
arrekh - Nie Maj 29, 2011 21:39
Kozik napisał/a: | Czy jak zapalisz teraz auto to kontrolka SRS gaśnie czy świeci? |
Kontrolka SRS zapala się i gaśnie.
Przed dzwonem czasem, raz na powiedzmy 10 razy nie gasła, do ponownego rozruchu auta.
Kozik napisał/a: | Dobrze, że jesteś w całości |
Tak, dzięki Bogu. Teraz mam pogląd na drogę hamowania przy 70 km/h i siłę moich hamulców o 80% sprawności.
Gdzie jest zlokalizowany czujnik? Jak wygląda?
Kozik - Pon Maj 30, 2011 15:41
arrekh napisał/a: | Kontrolka SRS zapala się i gaśnie.
Przed dzwonem czasem, raz na powiedzmy 10 razy nie gasła, do ponownego rozruchu auta. |
to prawidłowe działanie, to że raz na 10 razy nie gasła może być efektem tego że np pod siedzeniami kostki nie łączą, trzeba sprawdzić połączenie
arrekh napisał/a: | Gdzie jest zlokalizowany czujnik? Jak wygląda? |
Gdzie jest czujnik od poduszek to nie powiem Ci bo nie wiem jak wygląda, a moduł poduszek jest głęboooko za radiem, za centralnym panelem
|
|