|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Często zapalająca sie ikonka żarówki - kierunkowskaz
plonex25 - Pon Maj 30, 2011 08:58 Temat postu: [R75] Często zapalająca sie ikonka żarówki - kierunkowskaz Witam
często podczas jazdy zapala mi się ikonka spalonej żarówki. wtedy np. po załączeniu kierunkowskazu zaczyna szybciej tykać jak by głupiał. Chcąc sprawdzić która żarówka jest przepalona wyłączam silnik i pokazuje ze wszystkie kierunkowskazy są przepalone. jaka może być przyczyna.
SeniorA - Pon Maj 30, 2011 09:14
jedna z żarówk kieunkowskazu może nie kontaktować.Jak zapali się ikonka , to nie gasząc silnika sprawdź który kierunkowskaz nie działa i albo wymiana żarówki albo poprawić styk.
Dziadek - Pon Maj 30, 2011 10:17
Sugerowałbym przejrzenie wszystkich żarówek od kierunków. Czasem nawet krótkotrwały brak styku powoduje reakcję komputera.W ekstremalnym przypadku zakłócenia może powodować maleńka przerwa na włóknie.Najlepiej wymienić wszystkie dla pewności.
Miałem tak z tylnymi pozycyjnymi.
plonex25 - Pon Maj 30, 2011 16:41
Wymieniłem wszystkie żarówki
apples - Pon Maj 30, 2011 17:21
plonex25 napisał/a: | Wymieniłem wszystkie żarówki | I ?
VMatas - Pon Maj 30, 2011 18:09
..ma teraz kilka zapasowych żarówek
vrank - Pon Maj 30, 2011 20:43
w moim R-ku wyczyściłem dolny styk żarówki i pomogło. Styk cynowy uległ utlenieniu i stawia znaczny opór przy tak niskim napięciu Wystarczyło potrzeć o szorstki materiał. Pozdrawiam!
|
|