Zobacz temat - [R45]Kolizja i wypłata odszkodowania

Forum Klubu ROVERki.pl

Prawo i ubezpieczenia - [R45]Kolizja i wypłata odszkodowania

seed - Sro Cze 01, 2011 18:37
Temat postu: [R45]Kolizja i wypłata odszkodowania
Witam wszystkich.
Mam pytanie. Mam rovera 45. 2002r. Miałem kolizje tzn. Koleszka uderzył w tył mojego auta. W wyniku czego mam pęknięty zderzak, brak jednej listwy, Wygięta jest belka-od środka w bagażniku widać pęknięcie, cała klapa z szyba tak jak by przesunęła się do góry klapa się nie zamyka. Świeci kontrolka SRS. Był rzeczoznawca z warty. Wkrótce mam się dowiedzieć ile mi przyznają. Tylko nie chce żeby mnie oszukali. Mógłby mi ktoś w przybliżeniu napisać ile powinienem dostać

snake0908 - Sro Cze 01, 2011 19:08

Witam

Myślę że od 5-6 tyś w górę. Mi Allianz wypłacił prawie 2500zł za odprysk na szybie przedniej. Znaczy uznali że szyba do wymiany i te listwy ozdobne.

pozdr

Matexx - Sro Cze 01, 2011 19:18

mhm... Ja ostatnio zostawiłem na parkingu Renualt Thalie mojej mamy i niestety źle zabezpieczyłem. Samochód zjechał tyłem zawinął łukiem 25m miał właczoną blokade kierownicy i wyjechał na drogę. Uderzył w służby wiezienne. Dobrze że mamy wykupioną polisę komfort w Warcie. U nas było uszkodzone własnie zderzak klapa bagażnika tylne lampy podłoga w bagażniku i uznali że naprawa przewyższa wartość auta... auto u nich było wycenione na 11tyś zł.. z 2002 . i Rzeczoznawca wycenił autko na 3800zl; w takim stanie jakim było i od kwoty 11.000 odjęto 3800zł i wypłacili 7.200zł... U Ciebie też pewnie dużo wypłacą..:) pozdrawiam.:).. Koło 7.000 tyś.
seed - Czw Cze 02, 2011 11:15

Do moderatora: Będę się starał więcej nie popełniać takich błędów. :oops:
A co do odpowiedzi kolegów to czy jesteście pewni że wypłacą aż tyle. Szkody nie wyglądają jak dla mnie na aż tak poważne.

[ Dodano: Czw Cze 02, 2011 12:15 ]
Przyznali odszkodowania 2000 zł

marcin316 - Czw Cze 02, 2011 14:42

Chcą Cię oszukać... tak mi się przynajmniej wydaje sądząc po opisie. Najlepiej wrzuć fotki. Znajomy za stłuczkę w której porysował się zderzak i wgięło do środka jego mocowanie (pas tylny) dostał więcej. Ty piszesz o przesunięciu klapy z szybą (pewnie hatchback), jak dla mnie to kwota jest śmieszna...
bociannielot - Czw Cze 02, 2011 14:48

seed, odwołuj się
marcin316 - Czw Cze 02, 2011 14:57

Możesz też zażądać rozliczenia bezgotówkowego. Wówczas (jeśli wyrażą zgodę) idziesz do porządnego warsztatu i przynajmniej masz świadomość że auto jest dobrze naprawione.
seed - Czw Cze 02, 2011 18:39

Dzięki koledzy. Jutro wrzucę fotki i doradzicie co zrobić dalej. A co do klapy to jest przesunięta w taki sposób, że te szczeliny wkoło niej zrobiły się większe mają po ok 7mm, a tak nie było przed stłuczką.