|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Ochrona wykonania usługi - płatności kartą kredytową
maciej - Czw Cze 02, 2011 08:13 Temat postu: Ochrona wykonania usługi - płatności kartą kredytową Dostałem dziś ciekawy link:
http://www.nakredyt.pl/ka...ra-podrozy.html
Na szczęście nigdy nie miałem takiej sytuacji, ale na pewno jest to wiedza, którą warto mieć.
Czy może ktoś miał do czynienia z taką sytuacją?
Albo mamy tu może pracownika jakiegoś banku, który wie coś o tym zawodowo?
Pawkaz - Czw Cze 02, 2011 08:20
Po przeczytaniu artykulu wpisalem w google slowo chargebackow i pojawilo mi sie od razu forum turystyczne wiec cos w tym musi byc
maciekmpl - Czw Cze 02, 2011 09:35
Dobrze, że zamieściłeś ten artykuł. Jestem w trakcie umawiania wynajmu na koniec lipca samochodu w USA przez pośrednika (firmę traveljigsaw). Płatność oczywiście kartą kredytową. Dobrze wiedzieć, że gdyby coś nie poszło, to można dochodzić zwrotu bez konieczności sądzenia się. Oby to działało i obym nie musiał tego sprawdzać.
M
maniaq - Czw Cze 02, 2011 13:27
OT ---> maciekmpl, a dlaczego wybrales posrednika ? nie lepiej bylo bezposrednio poszukac ? Czy lepsze ceny przez posrednika znalazles? moich dat nie chce przyjac, wiec nie moge sprawdzic, kombinowalem ze zblizonymi i nadal nie maja aut O_o
wieczorem potwierdze info o kartach dla zainteresowanych
maciekmpl - Czw Cze 02, 2011 16:36
maniaq napisał/a: | OT ---> maciekmpl, a dlaczego wybrales posrednika ? nie lepiej bylo bezposrednio poszukac ? Czy lepsze ceny przez posrednika znalazles? moich dat nie chce przyjac, wiec nie moge sprawdzic, kombinowalem ze zblizonymi i nadal nie maja aut O_o
|
Jak szukałem bezpośrednio, to do ceny wynajmu doliczał się taki koszt ubezpieczenia, że głowa boli (prawie podwajał sie koszt wynajmu). W traveljigsaw ubezpieczenie jest już wliczone http://www.traveljigsaw.pl/TermsAndConditions.do w cenę, któa wynosi mniej więcej 110% ceny bezpośrednio w Ameryce, do której należałoby jeszcze dodać koszt ubezpieczenia. Tym niemniej, kiedy już po wpłacie całej sumy dostanę od nich voucher (w momencie rezerwacji płaci się 350PLN, a resztę w moim przypadku po 4 tygodniach - w sumie do wyjazdu mam jeszcze prawie 2 miesiące) i będę wiedział z jakiej firmy amerykańskiej będzie samochód, to zadzwonię do tej firmy w USA i wypytam, czy jest tak różowo. Chociaż opinie o traveljigsaw są bardzo pozytywne (http://forum.gazeta.pl/forum/w,205,77734465,,TravelJigsaw_62_62_62_kto_ich_zna_.html?v=2), więc mam nadzieję, że wszystko będzie OK.
M
M
maciej - Pią Cze 03, 2011 09:16
maniaq napisał/a: | wieczorem potwierdze info o kartach dla zainteresowanych |
A wieczorem, którego dnia?
maniaq napisał/a: | OT ---> maciekmpl, a dlaczego wybrales posrednika ? nie lepiej bylo bezposrednio poszukac ? Czy lepsze ceny przez posrednika znalazles? |
maniaq, np. w czarterach jachtów pośrednicy, którzy biorą "hurtowe" ilości jachtów potrafią mieć zniżki do 40% a w gorszych terminach nawet więcej i wtedy i oni zarabiają i Ty masz taniej tą samą usługę.
maniaq - Pią Cze 03, 2011 22:52
Wieczorem, a dnia nie sprecyzowalem Generlanie jest tak, ze klient ma prawo reklamowac tranzakcje ktora nie doszla do skutku, zazwyczaj taka reklamacja jest rozstrzygana pozytywnie, wiec nie sciemniaja Inna sprawa, ze sa procedury sprawdzajace, ktore trwaja
Z tymi posrednikami to rozumiem metode dzialania, jednak jezeli chodzi o auta nie spotkalem tanszego posrednika, gdyz jest b duzo firm na rynku , ktore juz rywalizuja ze soba, wiec dla posrednikow co by wypozyczali hurtowo , malo miejsca. Taka specyfika tamtejszego rynku
Posprawdzam w weekend inne daty, moze cos wyszuka i znajdzie
|
|