Zobacz temat - [600] Moduł domykania szyb

Forum Klubu ROVERki.pl

Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [600] Moduł domykania szyb

BorysOpole - Nie Cze 12, 2011 10:04
Temat postu: [600] Moduł domykania szyb
Witam !

Jako że często zdarza mi się pozostawić uchylony szyberdach albo dziecko zostawi uchylone okno postanowiłem zamontować moduł domykania szyb.

Z szybami w drzwiach poradziłem sobie bardzo szybko, natomiast problem mam z szyberdachem, myślałem że podepnę się pod przełącznik w podsufitce ale nie jest tak prosto na wszystkich kablach przełącznik posiada napięcie więc w tym miejscu sterowanie odpada ; jako że miałem zdjętą podsufitkę bo się klei :) , znalazłem kabel który podaje zasilanie przy zamykaniu i po domknięciu odcina zasilanie, natomiast ten sam kabel uchyla również szyberdach i go domyka.

Natomiast kiedy podłączyłem się pod ten kabel pod moduł domykania owszem domyka ale od razu go uchyla.

Znajdują się tam również przekaźniki pomierzyłem czy może z któregoś nie wychodzi sygnał którego szukam (taki który by domykał z otwartego szyberdachu i uchylonego) ale go nie ma

Stąd moje pytanie czy ktoś montował już taki moduł i jak sobie poradził z tą zagadka elektryczną, a może ktoś posiada jakiś schemat elektryczny tej części pojazdu

sknerko - Nie Cze 12, 2011 12:20

wszystkie schematy są w RAVE http://www.roverki.pl/mul...-startdown/104/