|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [r400] rozmiar tulejek tylnego wahacza
areek - Sro Cze 15, 2011 14:14 Temat postu: [r400] rozmiar tulejek tylnego wahacza hi
jak w temacie
przy wymianie cukierkow okazalo sie, ze nalezaloby wymienic rowniez tulejki wahaczy poprzecznych tych do ktorych amor jest przykrecony 3szt na strone.
Ich wymiar to 35/10/50 - 2szt i 38/10/40- 1szt pod amor - probowalem od civica - ale maja inne wymiary .
I teraz moje pytanie - czy ktos wymienial te tuleje i czy te wymiary sa ok.
dzieki
flapjck1 - Sro Cze 15, 2011 14:56
spotkalem sie z dwoma rodzajami wahaczy/tulejek - dlugosc 40 i 50 mm
generalnie szukaj albo civic 5d/aerodeck albo crx pierwszy gen.
des - Czw Cze 16, 2011 12:47
Podłączę się pod temat.
Zauważyłem, że na nierównościach poprzecznych myszkuje/ucika mi tył samochodu.
Podejrzewam, że są to tak zwane "cukiery". Co warto jeszcze wymienić jak już będą rozbebeszać tylne zawiszenie?
Koju - Czw Cze 16, 2011 14:19
Jak dobrze pamiętam to na wzdłużnym mocowaniu jest jeszcze stabilizator.
Tomi - Czw Cze 16, 2011 22:06
Koju napisał/a: | Jak dobrze pamiętam to na wzdłużnym mocowaniu jest jeszcze stabilizator. |
Stabilizator mają tylko mocniejsze wersje i Diesle.
des - Pią Cze 17, 2011 17:02
A to o pisze kolega w pierwszym poście?
areek napisał/a: | przy wymianie cukierkow okazalo sie, ze nalezaloby wymienic rowniez tulejki wahaczy poprzecznych |
Warto? Czy może to nie wpływa na myszkowanie tyłu na nierównościach?
areek - Pon Cze 20, 2011 08:12
des napisał/a: | A to o pisze kolega w pierwszym poście?
areek napisał/a: | przy wymianie cukierkow okazalo sie, ze nalezaloby wymienic rowniez tulejki wahaczy poprzecznych |
Warto? Czy może to nie wpływa na myszkowanie tyłu na nierównościach? |
hi
nic mnie juz nie myszkuje, tuleje chce wymienic na wahaczu poprzecznym poniewaz otwor pod srube nie jest juz w osi tulei tylko przy jej dolnej krawedzi i wyglada mniej wiecej jak - w przekroju- wirnik pompy mimosrodowej.
|
|