|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214si] immobilizer jaki ma numer
wojnysz - Sro Cze 15, 2011 19:30 Temat postu: [R214si] immobilizer jaki ma numer miesiąc temu kupiłem Rover 214 od starszej pani. W jaki sposób mogę się dowiedzieć jaki numer ma immobilizer ? Pani niestety nie miała pojęcia.
tronsek - Sro Cze 15, 2011 19:43
wojnysz napisał/a: | W jaki sposób mogę się dowiedzieć jaki numer ma immobilizer ? | Tylko podłączając autko pod komputer T4. Innego sposobu nie ma
wojnysz - Sro Cze 15, 2011 19:46
a jak mam na zapasowych kluczykach doczepioną jakąś blaszkę z numerami to nie są to te numery ?
tronsek - Sro Cze 15, 2011 19:51
To nie są te numery
To są numery, dzięki którym można dorobić kluczyk w serwisie, bez konieczności posiadania wzoru.
wojnysz - Sro Cze 15, 2011 20:59
a ile może kosztować takie podłączenie do komputera żeby sprawdzić te numery?
Harry - Sro Cze 15, 2011 21:50
100-150, przynajmniej tak w LDZ się płaci
wojnysz - Sob Cze 18, 2011 08:43
Przyszła mi do głowy jeszcze taka myśl. Nigdy nie kupowałem nowego samochodu w salonie. Właśnie jak to jest przy zakupie takiego samochodu na pewno dają dużo rożnych papierów na pewno kupujący dostaje również jakiś papierek z kodem immo. Ja również dostałem od pani której zakupiłem autko trochę papierów. Szukałem w nich tego kodu, ale możne nie umiem szukać. Czy ktoś wie gdzie powinno się tego kodu szukać, albo jak powinien wyglądać taki papier. Pani była już trochę wiekowa możne o czymś zapominała i nie dała mi wszystkiego, a możne źle szukam? Jak powinien taki kod wyglądać?
szoso - Sob Cze 18, 2011 08:46
karta z kodem jest wielkości karty kredytowej, jest na niej kod czterocyfrowy
wojnysz - Sob Cze 18, 2011 15:00
dzięki teraz już wiem czego mam szukać i wiem ze na pewno nie mam tej karty
[ Dodano: Sob Cze 18, 2011 16:00 ]
Mam dwa komplety kluczyków z pilotami obydwa są w stanie idealnym i zastanawiam się czy taki kod jest mi w ogóle potrzebny. W jakiej sytuacji może mi się przydać ?
darek_wp - Sob Cze 18, 2011 16:18
wojnysz napisał/a: | W jakiej sytuacji może mi się przydać ? |
Jeden z wielu powodów:
jadąc w dłuższą trasę zapewne nie zabierasz obu pilotów. Gdyby wtedy uszkodził się bądź zaginął pilot to przydaje się kod do imo.
|
|