Zobacz temat - [R25] Głośniki tył

Forum Klubu ROVERki.pl

Car-audio, nawigacje, radia CB - [R25] Głośniki tył

azer - Sob Mar 26, 2011 22:12
Temat postu: [R25] Głośniki tył
Hej
Zamówiłem sobie niedawno helixy 62c i naszła mnie taka myśl czy nie zamontować seryjnych oryginalnych głośników z przodu w tylne drzwi? Na półce nic nie mam i rzadko kiedy tylna kanapa jest wykorzystywana, tj raczej jeżdzę sam lub z pasażerem.

Muzyczka leci z Kenwooda W4044 bez wzmacniacza.

Jeżeli to ma sens, to proszę o info jak to podłączyć?

oSA - Sob Mar 26, 2011 22:37

Nie ma sensu wrzucać głośników w tylne drzwi.
azer - Nie Mar 27, 2011 01:29

hmm właściwie to mam z tyłu te małe oryginalne pierdki po bokach półki i jak je wyciszam to gorzej mi się słucha radyjka. Nie jestem audiofilem, nie zależy mi na pełnym stereo, ale w golfie 4 z takimi głośnikami w drzwiach przyjemnie mi się jechało na tylnej kanapie.

Może by podłaczyć zamiast tych tylnych pierdków głośniki w drzwiach z tyłu tymi samymi kablami? Przecież nic mnie to nie kosztuje, poza czasem i paroma piwkami do pracy :smile: Głośniki inaczej będą się kurzyć. Zawsze można je wyciszyć.

Ma to jakiś sens? Czy jest to takie samo zło jak głośniki w półce? Wydaje mi się że warto spróbować

lucas202 - Wto Mar 29, 2011 15:38

no ja u siebie w R mam na przodzie helixy a ztyłu w oryg. miejscach mam... seryjne głośniki. Do tego sub 300 watt. I naprawde nie wyobrazam sobie gdybym z tylu nie miał nawet tych seryjnych 13cm bo wtedy pasazerowie z tyłu słyszeli by aby...bum bum bum i jakiś pogwizd z przodu. hehe
emoncia - Sob Cze 18, 2011 19:29
Temat postu: [R25] Głośniki tył
jakie głośniki będą pasowały do tyłu do rover 25, bo samochód był kupiony bez tylnych głośników i teraz nie wiem jakie kupić żeby pasowały
leszczu - Nie Cze 19, 2011 10:40

emoncia, na tył idą głośniki o średnicy "13". :wink:
Krzysi3k - Pon Cze 20, 2011 07:23

azer, i jak te Helixy 62c? Bo sam się nam nimi zastanawiam ;)
emoncia - Pon Cze 20, 2011 18:34

leszczu napisał/a:
emoncia, na tył idą głośniki o średnicy "13". :wink:

Dzięki za odpowiedź