|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [ROVER 200 SDI PROSZE O POMOC]
jamex19 - Sob Cze 18, 2011 21:50 Temat postu: [ROVER 200 SDI PROSZE O POMOC] Mam kłopot z moim 2.0 sdi. Mianowicie jest duży kłopo z wkreceniem sie na obroty autka zanim dociągne go do obrotów ok 2,5 tys kiedy włancza sie turbina autkiem nie da sie normalnie jechac asz taki muł.Niekiedy gdy go odpalam nie da sie dodac gazu jak by pedal gazu nie reaglowal na nic dopiero gdy pare sekund poklekocze na olnych obrotach sie budzi prosze o pomoc w czym moze byc kłopo filtry wymienione i nic.Kiedys autko miało takie akcje sparadycznie czyli nie stalo sie to od razu tylko ze teraz jest tak non stop
adamsky - Sob Cze 18, 2011 21:58
sprawdź węże od intecoolera. Lubią się przecierać, zwłaszcza jak dostaną trochę oleju z turbiny. Mała nieszczelność w przewodzie i od razu łapie "lewe" powietrze. Przepływomierz nie ma tutaj żadnego znaczenia więc go można wykluczyć na wstępie.
Oprócz muła coś jeszcze się dzieje ? falujące obroty, gaśnięcie itp ?
jamex19 - Sob Cze 18, 2011 22:03
Własnie nic takiego jedynie jak go nie raz odpale przez pare sekund nie mam mozliwosci dodania gazu nie reaguje dopiero jak pochodzi na wolnych obrotach chwilke
adamsky - Sob Cze 18, 2011 22:27
220SDi mam dopiero od niedawna i sam się z nią zapoznaje, ale często łączące się tematy to również chyba linka gazu i sam jej potencjometr. A jak sprawdzałeś te węże? ten najdłuższy gumowy ciężko wymontować a najczęściej przeciera się przy wentylatorze chłodnicy, mała szczelina a potrafi zrobić psikusa.
szoso - Nie Cze 19, 2011 17:18
Moderator szoso420 informuje
jamex19! Ten temat zostanie usunięty jeśli nie poprawisz jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, musisz w pierwszym poście użyć funkcji
|
|