|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400/R45/MG ZS 120] Zawieszenie
BoloSr - Wto Cze 21, 2011 13:09 Temat postu: [R400/R45/MG ZS 120] Zawieszenie Witam
Bedzie w niedlugim czasie wymianka zawieszenia w moim MG ZS czyli amorki i spreżynki i chcialem sie dowiedziec od czego podejda górne mocowania amortyzatorów do przodu ? oraz czy na tyle cos takiego podobnego tez istnieje oraz skad brac odboje gómowe do przodu i tylu ?
greg-si - Wto Cze 21, 2011 20:14
BoloSr napisał/a: | skad brac odboje gómowe do przodu i tylu |
Tomi w sklepie ma.
Górne mocowania amortyzatorów z tego co wiem we wszystkich R400/45/ZS są takie same.
BoloSr - Wto Cze 21, 2011 20:15
greg-si napisał/a: | BoloSr napisał/a: | skad brac odboje gómowe do przodu i tylu |
Tomi w sklepie ma.
Górne mocowania amortyzatorów z tego co wiem we wszystkich R400/45/ZS są takie same. |
ale tył i przód sa takie same czy one sa inne ?
greg-si - Sro Cze 22, 2011 12:46
Na oko wyglądają identycznie. Ba nawet chyba miseczka mocowania sprężyny jest taka sama.
BoloSr - Sro Cze 22, 2011 20:28
greg-si napisał/a: | Na oko wyglądają identycznie. Ba nawet chyba miseczka mocowania sprężyny jest taka sama. |
poszperalem w necie i wiem na 100% ze przod i tyl to samo a do tego amory od civica V pasuja idealnie wszystkie katalogi na to wskazuja
PS ma ktos fote jak to wyglada ? chodzi o to gorne mocowanie amorka bo nigdzie znalesc nie moge
borek88 - Sro Cze 22, 2011 21:52
chodzi ci o gorna miseczke co skreca sprezyne i amor??
jutro moge ci strzelic fote bo leza od 45macpersony i bo zakladałem od zs'a
greg-si - Sro Cze 22, 2011 22:07
http://www.strongflex.vot...temid=1&lang=pl
bez metalowych elementów lub
BoloSr - Czw Cze 23, 2011 12:20
borek88 napisał/a: | chodzi ci o gorna miseczke co skreca sprezyne i amor??
jutro moge ci strzelic fote bo leza od 45macpersony i bo zakladałem od zs'a |
chyba to
albo inaczej interesuje mnie ta czesc co trzyma amor i skrecona jest do budy auta bo to chba jest górna czesc tego amora
greg-si - Czw Cze 23, 2011 14:05
BoloSr napisał/a: | albo inaczej interesuje mnie ta czesc co trzyma amor i skrecona jest do budy auta bo to chba jest górna czesc tego amora |
To jest akurat miseczka która trzyma sprężynę i amortyzator. Sama metalowa część raczej nie jest wymienialna bo się nie niszczy (no chyba że zardzewieje lub gwint ukręcisz). Pomiędzy ową miseczką a sprężyną znajduje się guma. Można ją wymienić. W miseczce w środku przykręcany jest amortyzator. To miejsce łączy z miseczką taki zestaw jak podałem w poście wyżej.
BoloSr - Czw Cze 23, 2011 22:11
Teraz rozumiem jak to jest zrobione
|
|