|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - [R214i 1997r] Proszę o radę
sebwiecz - Nie Cze 26, 2011 17:42 Temat postu: [R214i 1997r] Proszę o radę Witam wszystkich serdecznie,
Proszę o ocenę tego autka http://moto.allegro.pl/ro...1681641428.html
Małżonce się spodobał. Pojechaliśmy obejrzeliśmy i wydaje się być ok.
Ma to być drugie autko (jest w rodzinie Octavia 1 combi)
Nie miałem nigdy styczności z tą marką, poczytałem trochę tu i tam i jedno wiem że to silnik z Poldka.
Powiedzcie na co zwrócić uwagę jak pojedziemy na przegląd z nim w tyg.
Za wszystkie rady i sugestie serdeczne dzięki.
Sebastian
maro - Nie Cze 26, 2011 17:46
Chyba bardziej w niektórych poldkach siedziały silniki od tego to
Ja ze swej strony polecam sprawdzić głównie pod kontem HGF'a ...
Nie wiem, czy to normalne, ale dla mnie dziwne, że samochód, który ma skórzane fotele nie ma el. reg. lusterek. Zresztą idąc za ciosem - ta skóra jakoś za dobrze wygląda jak na '97
leszczu - Nie Cze 26, 2011 17:52
sebwiecz napisał/a: | jedno wiem że to silnik z Poldka. |
No ten z tego roverka jest 8 zaworowy, a do Poldka wstawiany był 16 zaworowy, 103KM.
sebwiecz napisał/a: | Powiedzcie na co zwrócić uwagę jak pojedziemy na przegląd z nim w tyg. |
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=15124
sebwiecz - Pon Cze 27, 2011 09:40
maro, Ta skóra w rzeczywistości wygląda trochę gorzej, ale tylnia kanapa no wygląda extra w porównaniu z przodem, no i mieszak trochę zjechany ale to chyba norma w tych modelach z tego co zdążyłem już przeczytać.
leszczu, ten post przeczytałem, tylko szkoda że nie które linki nie działają
Chłodnica była wymieniana. Jeszce zauważyłem że włącznik klimatyzacji jest umiejscowiony pomiędzy suwakami nawiewu co sugeruje że jest nie fabryczna (tak wyczytałem w poradach), oraz trzeba ją nabić bo słabiej chłodzi ale to nie jest problem chyba, co o tym sądzicie?
Dzięki za rady.
Od podszewki znam soje 1,9 TDI więc myślę że te silniki nie są bardziej skomplikowane
Pozdrawiam
Sebastian
[ Dodano: Pon Cze 27, 2011 10:40 ]
Witam
Niestety spóźniliśmy się dwie godziny i sprzątnęli nam go handlarze sprzed nosa.
Więc szukamy dalej...
Co myślicie o tych sztukach?
http://allegro.pl/show_item.php?item=1686375556
http://otomoto.pl/rover-214-C18654127.html
memphisto - Pon Cze 27, 2011 12:05
sebwiecz,
Ten z niebieski - ma klejone taśmą przednie listwy i maskownice od halogenów - żadna wada ale możesz zbic z ceny
Ogólnie jak chcesz wpadnij po mnie (Bytom) jeździłem takim długo znam wszystkie wady - wpadniesz po mnie pooglądamy bo ja wiem jak powinien chodzić silnik jak klekotać albo nie klekotać, jak skrzynia itp.
Zastanów się jak coś to pisz na PW - ode mnie do rudy to mamy rzut beretem 10km i jesteśmy
Co do tego z Nysy - no tam nie pojadę ale ma w wybitnie dziwnym miejscu przycisk klimatyzacji - co do przebiegu hmm no możliwy ale warto spr poprzez przetarcia różnych miejsc itp
Na ogół jak auto nie jest garażowane to te listwy chromowane mi puściły po 130k przebiegu i zaczęły tracić chrom nie wiem jak innym
Ogólnie niebieski z wyglądu jest fajny i uwierz mi, że wersja 5D jest o wiele praktyczniejsza niż 3D
[ Dodano: Pon Cze 27, 2011 13:05 ]
dodatkowo dziwnie tani ten srebrny, ma pęknięty kołpak - pewno w coś przydzwonił a z niebieskiego minimum 200 PLN "urwiemy"
sebwiecz - Pon Cze 27, 2011 13:30
memphisto, Dzięki kolego bardzo chętnie skorzystam z twojej pomocy.
Właśnie tak dla mnie dziwnie zderzak i lampa z prawej strony wygląda jak by kiepsko spasowane to wszystko było.
5D czy 3D to nie ma różnicy bo to i tak zona do pracy będzie miała. Na zakupy jest inne autko. No ale lepiej mieć coś niż nie mieć.
memphisto - Pon Cze 27, 2011 14:05
sebwiecz, jak już tak dokłądnie rozpatrywać tego niebieskiego, to stawiam, że jedynym powodem zaklejenia był fakt, że listwy drzwiowe miał czarne bo seryjnie były czarne i stwierdził właściciel, że lepiej na czarno
Przód raczej dobrze spasowany - lepiej niż ja kiedykolwiek miałem
Felgi małe - szkoda bo to może i 13'tki będą ale zazwyczaj kobitkom to nie przeszkadza
Co do tyłu - trudno po fotach sprawdzić ale np Kalisz miał nie bite auto z tyłu a pomiędzy lampę a bagażnik mu z lewej palec wchodzi a z drugiej nic lub jakoś tak
Pod maską zaskakująco czyto - u mnie przy 160k było brudniej a żadnych wybuchów nie miałem 3ba sprawdzić HGF'a itp zobaczyć czy ma seryjne immo czy też nie itp itd tak samo zawieszenie w każdym razie poza taśmą nic u mnie nie budzi zastrzeżeń.
Wnętrze też ma ładne i czyste jak na ten przebieg. Warto się zapytać czy nie był robiony HGF bo przy tym przebiegu jakby nie był i oznak nie było, to znaczy, że autko katowane nie było
|
|