|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] schemat zamka bagażnika - problem
pitero10 - Nie Lip 03, 2011 19:15 Temat postu: [R416] schemat zamka bagażnika - problem Witam mam problem z zamkiem tylnej klapy bagażnika, zaczęło sie od tego, że zamek był nie ruchomy, po przestudiowaniu kilku tematów udało mi sie go uruchomić, żeby to zrobić trzebabyło go rozebrać. Tu zaczyna się problem ponieważ nie mogę go złożyć a konkretnie mam problem ze sprężynką która łączy bembenek zamka z plastykiem z tyłu który wprowadza w ruch drut który ten z kolei otwiera klape. Jak mam założyć tę sprężynkę? jaka ona powinna być?? Dodam tylko że przed rozebraniem nie była dobrze założona
driftdreamer - Pon Lip 04, 2011 08:24
pitero10 napisał/a: | Dodam tylko że przed rozebraniem nie była dobrze założona | no właśnie była i tak ma być
pitero10, rozumiem że masz sedana tak. Temat też przerabiałem, a sprężynkę załóż najprościej jak myślisz że ma być bo nie wiem jak Ci wytłumaczyć to i będzie dobrze nic nie kombinuj, załóż tylko na wkładke sugurując się tylko tymi wcięciami i nie patrz na biały plastik. Zamontuj zabezpieczenie plastiku i załóż zamek sprawdź czy otwiera. Sprężynka nie pomaga w otwieraniu tylko cofa mechanizm po otworzeniu.
pitero10 - Pon Lip 04, 2011 20:30
Hej miałes racje chciałem przekombinować zamek się nie cofał więc naciągłem spręzynke bardziej i teraz jest git a biały plastik ani drgnie ale założe jutro i zobaczymy czy otwiera
|
|