Zobacz temat - [R420D]Nawiew - leci ciągle na twarz

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420D]Nawiew - leci ciągle na twarz

gacek - Czw Lip 07, 2011 19:11
Temat postu: [R420D]Nawiew - leci ciągle na twarz
Witam, otóż posiadam u siebie takie coś iż niezależnie czy posiadam nawiew włączony na same nogi ew szybę przednią ciągle wydobywa mi się powietrze z kratek przy szybie prawej oraz lewej. Widocznych na zdjęciu. Czy u was też tak jest?
Koju - Czw Lip 07, 2011 19:46

Tylko masz nawiew z tych punktów nawet jak dasz na nogi ?
Jeśli tak to sprawdź czy nie spadła linka w tym celu musisz zdemontować środkową konsole,będą dwie linki jedna od zaworu nagrzewnicy a druga od sterowania pozycjami nawiewu.
Zobaczysz je na ścianie grodziowej nad pedałem gazu idące do pokręteł w środkowej konsoli.

des - Czw Lip 07, 2011 20:12

gacek, też tak mam i to jest normalne.

[ Dodano: Czw Lip 07, 2011 21:12 ]
Koju, czytaj ze zrozumieniem. Kolega gacek, wyraźnie napisał
gacek napisał/a:
niezależnie czy posiadam nawiew włączony na same nogi ew szybę przednią ciągle wydobywa mi się powietrze z kratek przy szybie prawej oraz lewej.
więc czemu pytasz, czy:
Koju napisał/a:
Tylko masz nawiew z tych punktów nawet jak dasz na nogi ?

karooo - Czw Lip 07, 2011 20:19

u mnie tez tak jest:)
Koju - Czw Lip 07, 2011 20:40

Cytat:
Koju, czytaj ze zrozumieniem. Kolega gacek, wyraźnie napisał

Kolega gacek trochę nie jasno się określił nie napisał czy leci nawiew z innych punktów,przynajmniej ja tak zrozumiałem.
"niezależnie" odnosi się do pozycji ustawienia pokrętła wiec moje pytanie zabrzmiało czy TYLKO ma nawiew z punktów pokazanych na fotce.

gacek - Czw Lip 07, 2011 21:19

z innych punktów również leci ;) + 2 dwie kratki.
Koju - Czw Lip 07, 2011 21:22

Czyli wszystko masz ok :]
gacek - Czw Lip 07, 2011 21:40

Tak z ciekawości, ile macie stopni celsjusza przy kratkach na włączonej klimie? Bo chciałbym sprawdzić wydajność mojej klimy.
Pozdrawiam

des - Czw Lip 07, 2011 22:47

Nie wiem ile mam ale klima w Roverkach jest mało wydajna. Mam porównanie z Audi brata i jest przepaść.
gacek - Pią Lip 08, 2011 07:44

Właśnie sam również posiadam porównanie z climatronickiem z Audi A3 i A2 i czuć dużą różnice :(
driftdreamer - Pią Lip 08, 2011 09:34

U mnie na nabiciu było ok 7 st. facet powiedział że w normie, też mi się wydaje że mało wydajna w porównaniu z climatronickiem w Lagunie II 1,9 Dci