|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420D]Nawiew - leci ciągle na twarz
gacek - Czw Lip 07, 2011 19:11 Temat postu: [R420D]Nawiew - leci ciągle na twarz Witam, otóż posiadam u siebie takie coś iż niezależnie czy posiadam nawiew włączony na same nogi ew szybę przednią ciągle wydobywa mi się powietrze z kratek przy szybie prawej oraz lewej. Widocznych na zdjęciu. Czy u was też tak jest?
Koju - Czw Lip 07, 2011 19:46
Tylko masz nawiew z tych punktów nawet jak dasz na nogi ?
Jeśli tak to sprawdź czy nie spadła linka w tym celu musisz zdemontować środkową konsole,będą dwie linki jedna od zaworu nagrzewnicy a druga od sterowania pozycjami nawiewu.
Zobaczysz je na ścianie grodziowej nad pedałem gazu idące do pokręteł w środkowej konsoli.
des - Czw Lip 07, 2011 20:12
gacek, też tak mam i to jest normalne.
[ Dodano: Czw Lip 07, 2011 21:12 ]
Koju, czytaj ze zrozumieniem. Kolega gacek, wyraźnie napisał gacek napisał/a: | niezależnie czy posiadam nawiew włączony na same nogi ew szybę przednią ciągle wydobywa mi się powietrze z kratek przy szybie prawej oraz lewej. | więc czemu pytasz, czy: Koju napisał/a: | Tylko masz nawiew z tych punktów nawet jak dasz na nogi ? |
karooo - Czw Lip 07, 2011 20:19
u mnie tez tak jest:)
Koju - Czw Lip 07, 2011 20:40
Cytat: | Koju, czytaj ze zrozumieniem. Kolega gacek, wyraźnie napisał |
Kolega gacek trochę nie jasno się określił nie napisał czy leci nawiew z innych punktów,przynajmniej ja tak zrozumiałem.
"niezależnie" odnosi się do pozycji ustawienia pokrętła wiec moje pytanie zabrzmiało czy TYLKO ma nawiew z punktów pokazanych na fotce.
gacek - Czw Lip 07, 2011 21:19
z innych punktów również leci + 2 dwie kratki.
Koju - Czw Lip 07, 2011 21:22
Czyli wszystko masz ok
gacek - Czw Lip 07, 2011 21:40
Tak z ciekawości, ile macie stopni celsjusza przy kratkach na włączonej klimie? Bo chciałbym sprawdzić wydajność mojej klimy.
Pozdrawiam
des - Czw Lip 07, 2011 22:47
Nie wiem ile mam ale klima w Roverkach jest mało wydajna. Mam porównanie z Audi brata i jest przepaść.
gacek - Pią Lip 08, 2011 07:44
Właśnie sam również posiadam porównanie z climatronickiem z Audi A3 i A2 i czuć dużą różnice
driftdreamer - Pią Lip 08, 2011 09:34
U mnie na nabiciu było ok 7 st. facet powiedział że w normie, też mi się wydaje że mało wydajna w porównaniu z climatronickiem w Lagunie II 1,9 Dci
|
|