|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Zamek klapy bagażnika.
Brisingr - Sob Lip 09, 2011 08:25 Temat postu: [R200] Zamek klapy bagażnika. Problem polega na tym że kluczykiem którym otwieram/zamykam drzwi nie da się otworzyć/zamknąć tego zamka w klapie. Nie da się w ogóle przekręcić go w zamku. Podejrzewam że poprzedni właściciel zmienił zamek ale nie dostałem do niego klucza. Da się jakoś dorobić ten klucz do zamka na klapie ?
plemaster - Sob Lip 09, 2011 08:34
Pewnie miałeś dzwona z tyłu i cala klapa została wymieniona...Jak wyczytałem w innym poście to nie masz centralnego sprawnego....więc problem się lekki zrobił ....Kiedyś na forum czytałem, że każdy dobry spec od zamków potrafi dorobić klucz do zamka...a czasem też da się dostosować zamek do klucza. Podobno kosztuje to jakieś 50 zł.
Brisingr - Nie Lip 10, 2011 08:27
No właśnie musiałem go zamknąć na amen poprzez wyciągnięcie linki idącej od przycisku na klapie do zamka. Obdzwoniłem kilku specjalistów i mówili że słyszeli o czymś takim ale oni tego się nie podejmą i żebym lepiej kupił zestaw zamków ze stacyjką.
plemaster - Nie Lip 10, 2011 08:36
Pfff też mi rozwiązanie....już lepiej obmyślić jakiś system otwierania od środka....a najlepiej to po prostu naprawić centralny....miejmy nadzieję że z tą nieseryjną centralką jakoś się da to zrobić....ja taką miałem w starej felicji i byłem bardzo zadowolony.....z 50m dało się zamknąć samochód.
Brisingr - Wto Lip 12, 2011 06:12
Nastawiłem się na kupno tego sterownika centralnego jednak. Zobaczymy co z tego wyjdzie ; )
|
|